Tämän chorizoblognesen tein mukaillen Donna Hayn reseptiä. Australialainen Donna Hay on yksi suosikkiruokakirjailijoistani. Hänen reseptinsä ovat helppoja toteuttaa, mutta silti niissä on yleensä joku kiva pikku koukku. Vieläkin harmittaa kun kuuden vuoden takaisella Australian matkalla kuljin hyvin läheltä Donna Hay general storea Sydneyssä löytämättä sitä.
Chorizo bolognese
4 kuivattua chorizomakkaraa (500 g), kuoret poistettuna ja pilkottuna
1 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
2 rosmariininoksan lehdet
¼ tl kuivattuja chilihiutaleita
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
Merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
3 rl punaviinietikkaa
400g tomaattimurskaa
2 rkl ruskeaa sokeria
400g spagettia
Hienonna chorizo tehosekoittimessa. Aseta sivuun.
Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa korkealla lämmöllä. Lisää rosmariini ja paista 30 sekuntia tai kunnes rosmariini on rapeaa. Ota pannulta ja aseta sivuun.
Lisää chorizo, chilipippuri, valkosipuli, suola ja pippuri pannulle ja kypsennä, sekoittamalla, 3-4 minuuttia tai kunnes seos on ruskistunut ja rapea. Jos rasvaa on paljon pannulla, voit tässä vaiheessa imeyttää ylimääräistä rasvaa talouspaperiin.
Lisää punaviinietikka ja kiehauta 30 sekuntia. Lisää tomaattimurska ja sokeri, anna kiehahtaa. Vähennä lämpöä keskilämmölle, peitä kannella ja hauduta 5-6 minuuttia tai kunnes neste on hieman vähentynyt.
Kun chorizo-seos on hautumassa, keitä pasta suuressa ohjeen mukaan. Ota talteen 125 ml pastan keitinvettä ennen kuin kaadat sen pois. Lisää keittovesi chorizo-seokseen ja sekoita, tärkkelyspitoinen, suolattu vesi saostaa ja maustaa kastiketta.
Tarjoa pasta chorizo-seoksen ja rapean rosmariinin kera, mausta mustapippurilla.
Chorizo bolognese
4 dried chorizo (500g), cases removed and chopped
1 tablespoon extra virgin olive oil
2 sprigs rosemary, leaves picked
¼ teaspoon dried chilli flakes
2 cloves garlic, crushed
sea salt and cracked black pepper
125ml red wine vinegar
400g can chopped tomatoes
2 tablespoons brown sugar
400g spaghetti
Place the chorizo in a food processor and process until finely chopped. Set aside.
Heat the oil in a large frying pan over high heat. Add the rosemary and cook for 30 seconds or until crisp. Remove and set aside.
Add the chorizo, chilli, garlic, salt and pepper to the pan and cook, stirring, for 3–4 minutes or until golden and crispy. Add the red wine vinegar and cook for 30 seconds. Add the tomato and sugar and bring to a simmer. Reduce the heat to medium, cover with a lid and cook for 5–6 minutes or until the liquid has slightly reduced.
While the chorizo mixture is cooking, cook the pasta in a large saucepan of salted boiling water for 6–8 minutes or until al dente. Drain, reserving ½ cup (125ml) of the cooking liquid. Add the reserved cooking liquid to the chorizo mixture and stir to combine.
Top the pasta with the chorizo mixture, mozzarella, crispy rosemary and pepper to serve. Serves 4.