Valon määrän lisääntyminen ja paivän venähtäminen yllättää joka kevät. Luonnoksissa on muutamia ruokajuttuja ja reseptejä odottamassa julkaisuaan, mutta joitain viikkoja sitten kuvatut tummasävyiset kuvat tuntuvat nyt niin tunkkaisilta. Taidan säästää ne syksyyn -ehkä ne sitten taas näyttävätkin tunnelmallisilta.
Keväällä talviruoan syvät värit saavat antaa tilaa lautasella keväisemmille sävyille. Valo, raikkaus, keveys ja värikkyys houkuttelevat nyt.
Raikkaat kasviskesärullat
1 porkkana
2 punakaalin lehteä
1 kypsä avokado
1/2 ruukkua tuoretta korianteria
½ dl maissinjyviä
1 tl maapähkinävoita
6 riisipaperia
Kuori porkkana. Leikkaa porkkana ja punakaali ohuiksi siivuiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja viipaloi hedelmäliha. Hienonna korianteri
Valmista kastike: Hienonna valkosipuli ja chili. (Poista chilistä halutessasi siemenet.) Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään
Kuumenna vettä isolla paistinpannulla sopivan lämpimäksi, jotta voit koskea siihen käsin.
Pane yksi riisipaperiarkki kerrallaan veteen pehmenemään. Nosta pehmennyt riisipaperi varovasti leikkuulaudalle. Täytä rullat siten, että reunoille jää tyhjää. Käännä reunat täytteiden päälle ja kieritä rulla tiiviiksi paketiksi. Valmista loput rullat samoin.
Tarjoa raikkaat kesärullat dipin kanssa.
Dippi
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 cm pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
½ pieni chili hienonnettuna
2 rl limettimehua
1 rl makeaa soijakastiketta
1 tl riisiviinietikkaa
1 rl kalakastiketta
3 rl vettä
1 rl seesaminsiemeniä
Sekoita ainekset keskenään. Paahda seesaminsiemenet, ripottele dippikastikkeen pinnalle. Dippaile kesärullia kastikkeeseen.
Näkyykö kevään lähestyminen teillä jo lautasellakin? Pianhan se kevät tulee, maalisikuu on kalenterin mukaan jo "virallinen"kevätkuukausi.