Pumpkin risotto



Pumpkin Risotto

400 g of aborio rice
approx 1 litre of stock (vegetable or chicken)
½ kg of pumpkin chopped into 20c piece size chunks, roasted in oven at 200`c for about 50 minutes
(brush over some olive oil and sprinkle over a mix of spices)
a mix of cumin,coriander,paprika or fennel seed mixed up with some sea salt
1 shallot onion chopped fine
olive oil
thyme
plain cream cheese
Vermouth
parmiggiano or pecorino
roasted pumpkin seeds

1. Roast off pumpkin with spices
2. In a heavy based pot add a little olive oil and gently braise the onion and capsicum remove when softened
3. In the same pot add about 50 grams of butter and melt. Add aborio rice and toast off for about 4 minutes until very translucent in appearance
4. In a pot heat the stock and keep it very hot to add to aborio rice shortly
5. Stand back slightly and add about 1/3 of stock to the aborio rice (do not lean into the steam) and get ready to stir (LOTS)
6. Keep stirring, and after about 8 minutes add some more stock and a very healthy splash of Vermouth and the onion and capsicum mix
7. Chop up the thyme
8. Stir some more and add remaining stock and a little sea salt if needed and add the roasted pumpkin, thyme and cook until liquid is absorbed
10. Add few tabe spoonfulls of cream cheese and parmiggiano and stir through until there is a creaminess about texture.

Kurpitsarisotto

Risottoon lisätään
1 keltainen talvikurpitsa
1 tasainen rkl korianterinsiemeniä
2 pientä kuivattua chilipalkoa/chiliä
valkosipulia
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
tuoretta timjamia



Aloita kurpitsan paahtamisella.

Leikkaa kurpitsasta puolen sentin paksuisia viipaleita kun ensin olet poistanut siitä siemenet.  Hienonna mausteen morttelissa, lisää valkosipuli ja murskaa. Lisää  suolaa ja pippuria. Sekoita öljyn kanssa. Levitä mausteseos kurpitsaviipaleille. Lado viipaleet  uunivuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa vajaa puoli tuntia, kunnes ne ovat pehmeitä.



Kurpitsan valmistuessa valmista risotto

(salotti)sipuli silputtuna
400g arborioriisiä
pari desiä vermuttia
noin litra kanalientä
suolaa ja pippuria myllystä
maustamatonta  tuorejuustoa
 runsaasti tuoretta parmesaania tai pecorinoa raasteena



Kuullota sipulit oliiviöljyssä padassa. Lisää riisi ja pyörittele, kunnes riisi on öljyyntynyt. Lisää vermutti ja anna höyrystyä hetken. Lisää kuumaa kanalientä vähän kerrallaan. Lisää kevyen kiehumisen edetessä edelleen lientä niin kauan että riisi on al dente. Lisää tarvittessa suolaa (kanaliemessä ja parmesaanissa on jo suolaa), pippuria, pari ruokalusikallita tuorejuustoa ja runsaasti parmesaania.



Tarkista risottoa tehdessäsi kurpitsan kypsyyttä uunissa.

Kun kurpitsa on pehmeä ja paahtunut, ota se uunista. Muhenna osa ja sekoita risottoon, osan voit kutioida risoton sekaan. Tarkista vielä makua tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Ripottele permesaania ja paahdettuja kurpitsansiemeniä risoton pinnalle.

1 kommentti :

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.