I have done macaroons once before, but had inspiration to make them again when I bought the Ladurée macaroons in Paris.
They were easier to make than I recalled. I used brown cane sugars that gave a beigeish tone (and are Fair Trade products, which is addded bonus), so I did not want to add any coloring.
They were easier to make than I recalled. I used brown cane sugars that gave a beigeish tone (and are Fair Trade products, which is addded bonus), so I did not want to add any coloring.
Macaroons
1 1/2 dl sugar
1/4 dl water
3 egg whites
100 g almond powder
2 dl icing sugar
food coloring
Measure sugar and water in saucepan. Bring to a boil and cook in low heat about for three minutes, until the mixture is syrupy.
Separate edd yolks and whites. Beat egg whites stiff in a clean dry steel bowl. Beat the sugar syrup in at full power for about five minutes or until the mixture has cooled to lukewarm.
Sieve the icing sugar and almonds. Pour the mixture in a two parts egg white mix stirring constantly.
Color paste with food color of your choice.
Drop the batter with teaspoon on paper lined baking sheet. Leave some rom for spreading.
Let the dough rest for about 10-15 min before baking. Bake in 175 C degree oven about 10 minutes. Let cool for a moment and lift with a spatula.
Spread the filling on the flat side and sandwich two macaroons together. I used home made jam and orange curd for filling. Store in refrigerator.
(I used quite coarse almond powder, sent Husband to buy it an did not remember to tell him to buy the almond powdered without skins. It worked out quite well anyway...)
Olen tehnyt macaroon-leivonnaisia kerran aiemminkin, mutta ispiroiduin tekemään niitä uudestaan käydessäni Laduréen liikkeessä Pariisissa.
Leivonnaiset olivat helpompia tehdä kuin muistinkaan. En värjäynnyt taikinaa, koska käytin ruskeita ruokosokeireita, jotka antavat enemmän makua ja rusehtavan sävyn.
Macaroon-leivonnaiset
1/4 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunan valkuaista
2 dl tomusokeria
100 g mantelijauhoa
(elintarvikeväriä)
Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä n. 3 min, kunnes seos on siirappimaista.
Varkaa valkuiaset kuivasssa, puhtaassa teräskulhossa kovaksi vaahdoksi. Valuta joukkoon siirappiseos. Vatkaa täydellä teholla vielä noin viisi minuuttia, kunnes vaahto on jäähtynyt kädenlämpöiseksi. Vaahto on valmista kun se on jäykkää, eikä valu vatkaimesta.
Siivilöin tomusokeri ja mantelijauhe. Kaada seos muutamassa erässä valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen.
(Värjää elintarvikevärillä).
Levitä taikinaa teelusikan avulla pyörylöiksi leivinpaperille. Jätä leviämisvaraa.
Anna kuivahtaa n. 10-15 min. Paista 175 asteessa 10 min. Anna jäähtyä ja irrota leivinpaperista lastan avulla.
Levitä täytettä tasaiselle puolelle ja yhdistä kaksi leivonnaista. Täytteeksi käytin kotitekoisia hilloja ja appelsiinicurdia. Säilytä jääkaapissa.
(Käytin melko karkeaa mantelijauhoa. Lähetin siipan ostamaan sitä, enkä muistanut sanoa, että pitäisi ostaa kuoritusita manteleista tehtyä valkoista ja hienojakoista mantelijauhoa. No, toimi ihan hyvin näinkin...)
100 g almond powder
2 dl icing sugar
food coloring
Measure sugar and water in saucepan. Bring to a boil and cook in low heat about for three minutes, until the mixture is syrupy.
Separate edd yolks and whites. Beat egg whites stiff in a clean dry steel bowl. Beat the sugar syrup in at full power for about five minutes or until the mixture has cooled to lukewarm.
Sieve the icing sugar and almonds. Pour the mixture in a two parts egg white mix stirring constantly.
Color paste with food color of your choice.
Drop the batter with teaspoon on paper lined baking sheet. Leave some rom for spreading.
Let the dough rest for about 10-15 min before baking. Bake in 175 C degree oven about 10 minutes. Let cool for a moment and lift with a spatula.
Spread the filling on the flat side and sandwich two macaroons together. I used home made jam and orange curd for filling. Store in refrigerator.
(I used quite coarse almond powder, sent Husband to buy it an did not remember to tell him to buy the almond powdered without skins. It worked out quite well anyway...)
Olen tehnyt macaroon-leivonnaisia kerran aiemminkin, mutta ispiroiduin tekemään niitä uudestaan käydessäni Laduréen liikkeessä Pariisissa.
Leivonnaiset olivat helpompia tehdä kuin muistinkaan. En värjäynnyt taikinaa, koska käytin ruskeita ruokosokeireita, jotka antavat enemmän makua ja rusehtavan sävyn.
Macaroon-leivonnaiset
1/4 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunan valkuaista
2 dl tomusokeria
100 g mantelijauhoa
(elintarvikeväriä)
Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä n. 3 min, kunnes seos on siirappimaista.
Varkaa valkuiaset kuivasssa, puhtaassa teräskulhossa kovaksi vaahdoksi. Valuta joukkoon siirappiseos. Vatkaa täydellä teholla vielä noin viisi minuuttia, kunnes vaahto on jäähtynyt kädenlämpöiseksi. Vaahto on valmista kun se on jäykkää, eikä valu vatkaimesta.
Siivilöin tomusokeri ja mantelijauhe. Kaada seos muutamassa erässä valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen.
(Värjää elintarvikevärillä).
Levitä taikinaa teelusikan avulla pyörylöiksi leivinpaperille. Jätä leviämisvaraa.
Anna kuivahtaa n. 10-15 min. Paista 175 asteessa 10 min. Anna jäähtyä ja irrota leivinpaperista lastan avulla.
Levitä täytettä tasaiselle puolelle ja yhdistä kaksi leivonnaista. Täytteeksi käytin kotitekoisia hilloja ja appelsiinicurdia. Säilytä jääkaapissa.
(Käytin melko karkeaa mantelijauhoa. Lähetin siipan ostamaan sitä, enkä muistanut sanoa, että pitäisi ostaa kuoritusita manteleista tehtyä valkoista ja hienojakoista mantelijauhoa. No, toimi ihan hyvin näinkin...)
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.