tiistai 12. huhtikuuta 2011

DIY-chocolate dessert cups

I found a fun chocolate cup directions here,  but when I popped the only balloon I found at home and had already melted the chocolate, I had to find another solution... and fast! Help was luckily very close, found silicone molds in cupboard, coated them lightly with canola oil and brushed them with one coat of melted milk chocolate. I placed them in freezer to set for few minutes before brushing second coat. Placed the chocolate cups in their molds in fridge, it was then easy to strip the mold off without breaking the chocolate cups.

I used whipped cream mixed with plain yoghurt, pomegranate seeds and toasted slivered almonds for filling. Husband was very impressed how skilled his Little Wife is...

Löysin hauskan suklaakuppiohjeen täältä. Halusin kokeilla sitä, mutta kun olin puhkaissut ainoan ilmapallon, jonka kotoa löysin ja oli jo sulattanut suklaan, oli vaihtoehto löydettävä nopeasti. Apu oli onneksi lähellä; otin pikku silikonivuoat kaapista, pyyhkäisin ne kevyesti öljyllä (olisi varmaan onnistunut ilmankin) ja sivelin kerroksen suklaata silikonisella pullasudilla. Laitoin vuoat välillä muutamaksi minuutiksi jähmettymään pakkaseen ja sivelin toisen kerroksen suklaata. Vuoat saivat jähmettyä jääkaapissa ja niiden kuoriminen silikonivuoista olikin helppoa.

Sitten vain täyttämään; sekoitin kermavaahtoon maustamatonta jugurttia hieman keventämään, ripottelin granaattiomenan siemeniä ja paahdettuja mantelilastuja. Siippa oli vaikuttunut Pikku Vaimon taidoista...

4 kommenttia:

  1. Hienoja suklaakuppeja, kelpaisi varmasti myös perheemme pikkuneideille. Noihinko tuli siis pelkkää suklaata? Entä oliko sinusta sen suklaan sutiminen vaikeaa, voisin nimittäin kuvitella, että suklaata on muuallakin kuin siellä muotissa... -M

    VastaaPoista
  2. This looks amazing!!
    I am with K - you are so clever!!

    Big hugs
    xx Charlotta

    VastaaPoista
  3. m; kupit ovat pelkkää suklaata. Levittelin silikonisudilla murokupissa sulatettua suklaata vuokiin lautasen päällä, eikä paljoakaan tippunut muualle, suklaa on kuitenkin aika paksua ja pysyy sudissa aika hyvin. Tärkeää oli välillä jäähdyttää kupit, nin että 1. kerros jähmettyi ja jatkaa sitten uudella kerroksella.

    Charlotta; :-) it was actually easy to make the cups, but of course I enjoyed the compliments of K and his parents...

    VastaaPoista
  4. Vau! Kiitos vinkistä! Ekaa kertaa blogissasi ja heti löytyi näin "hyödyllinen" ohje. =)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.