Out of comfort zone



Black is my year around uniform; diferent woolds for winter and cottons, linen and silk for summer. Now I have decided to step out of my comfort zone and go for colors!

Ok, the faded rose cotton elastan satin isn't very bold, but what do you think of the bright yellow zebra jacquard? Take a closer look, those motifs are little zebras! It's nothing like the fabrics I usually favor, but it was so fun I had to order it! I already have yellow ballerina flats to match.

The models my seamstress will make of these are more conventional; yellow will be a narrow skirt and faded rose a dress.

I have a big scar on my left kee, I had quite a massive operation 20 years ago after I had twisted it badly and I also managed to fall on that same knee the day before my wedding, so the knee is quite shapeless. I have found it difficult to find skirts and dresses that hit just under knee, but seamstress can make me any lenght I want!

Musta on tavanomainen univormuni vuoden ympäri; erilaisia villoja talvella, puuvillaa, pellavaa ja silkkiä kesällä. Nyt olen päättänyt kuitenkin astua mukavuusalueeltani ulos ja valita värejä!

Ok, vanha roosa puuvillaelastaanisatiini on vielä aika neutraali, mutta mitä mieltä olette keltaisesta seeprajaqcuardista? Katso lähempää, nuo pienet kuviot ovat seeproja! Tämä kangas on kaukana yleensä suosimistani, mutta niin hassunhauska, että minun oli tilattava sitä. Samansävyiset keltaiset ballerinat kaapista jo löytyvätkin.

Teetän näistä kankaista ompelijalla vaatteet. Vaatteiden mallit ovat aika konservatiivisia; keltaisesta tulee yksinkertainen korkavyötäröinen kapea hame ja vanhasta roosasta mekko.On aika vaikeaa löytää hameita ja mekkoja jotka ulottuvat juuri polven alapuolelle. Minulla on iso arpi vasemassa polvessa ja polvi on muinoisen leikkauksen ja myöhemmän kaatumisen jäljiltä (päivää ennen häitäni...) aika muodoton muutenkin. Teettämällä saan juuri sen mittaisen kuin haluankin.

3 kommenttia :

  1. Tätä postausta olen odottanut! Koska olet kankaiden ammattilainen ja vielä teetät vaatteitasi, niin kiinnostaa kovin. Sulta voi oppia lisää.

    Keltainen kangas on hauska, mutta ei liian hassu. Sitä todella pitää katsoa tarkkaan:) Sain pari viikkoa sitten kauhean himon hankkia jotain keltaista. Näin Filippa K:n vähän likaisenkeltaiset ballerinat, väriltään ananas, mutta pohjat olivat aivan liian ohuet ja tasaiset, että olisin hankkinut juuri ne kengät. Jotain keltaista pitää saada kuitenkin.

    Kiva, kun piirsit vielä mekon. Itse asiassa sain siitä ajatuksen... Vähän vyötäröä ylempänä olevalla kaistaleella saa yksinkertaiseen mekkoon sitä jotakin. Tarvitsen nimittäin yksivärisen juhlamekon kirjavan vuorittoman takin alle kesäjuhliin.

    Osaatko vinkata hyviä kankaanostopaikkoja pk-seudulla? Itse varmaan tilaat työpaikan kautta? Olen tähän mennessä hankkinut vaatekankaita Villisilkistä ja Eurokankaasta, jotain tuonut ulkomailta. Helsingin kangaskaupat ovat hävinneet jonnekin..?

    VastaaPoista
  2. Kangaskauppoja ei enää pahemmin ole, valmisvaatemarkkinat ovat tietysti vaikuttaneet asiaan aika lailla. Lisäksi pienten määrien hankkiminen järkevän hintaan ei aina ole helppoa pienille yksittäisille kangasliikkeille, hyvät liikepaikat ovat kortilla ja palveluliikkeen ylläpitäminen on kallista puuhaa. Silti on mukavaa, että joitain yksilöllisiä kangasliikeitä löytyy. Villisilkki on mielestäni kaupungin laadukkain kangaskauppa.

    Itse ompeleminen ja teettäminen on taas jonkin verran virinnyt henkiin, kun valmisvaatteet helposti ovat toinen toistensa kopioita.

    Kankaat hankin itse työn kautta.

    VastaaPoista
  3. Upeat kankaat ja värit!

    Mielestäni varsinkin tuo keltaisen kankaan kauneus tulee parhaiten esille juuri yksinkertaisessa, selkeälinjaisessa vaatteessa.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.