During our New York trip in July we visited New Amstredam Market near South Street Seaport, a food market with local small businesses such as butchers, grocers, mongers, and other vendors who source, produce, distribute, and sell foods made with regional ingredients. Loved the products and the display.
Among vendors there is also an organic Finnish rye bread baker Nordic Breads. Real Finnish rye bread locally made, baked in Long Island City in Queens, made of New York State grown rye. Besides the delicious, unique flavour, rye bread has lots of fibers and low G.I.
We tasted their bread; a real Finnish dark sour bread, it was the real thing! We come from a small country, so is is heart warming to find something traditionally Finnish on the other side of the world.
We talked to the owner, Simo Kuusisto. Kuusisto is the executive chef at the Canadian Permanent Mission to the UN and runs his own rye bread company on the side. He told that they started to sell the bread in the local greenmarkets on weekends and were found by Dean & DeLuca, a well know New York grocery store, buyer, who wanted to have the Ruis bread in their store. Now Nordic Breads sell also in several Whole Foods and Faiway stores in the area.
Rye bread is excellent with a plain butter, cucumber, tomatoes, cheese, ham, lox...
We talked to the owner, Simo Kuusisto. Kuusisto is the executive chef at the Canadian Permanent Mission to the UN and runs his own rye bread company on the side. He told that they started to sell the bread in the local greenmarkets on weekends and were found by Dean & DeLuca, a well know New York grocery store, buyer, who wanted to have the Ruis bread in their store. Now Nordic Breads sell also in several Whole Foods and Faiway stores in the area.
Rye bread is excellent with a plain butter, cucumber, tomatoes, cheese, ham, lox...
Kesän New Yorkin.matkallamme kävimme New Amsterdam Marketilla South Street Seaportin tuntumassa. Markkinoilla lähiseudun pienyritykset myyvät ruokatuotteitaan suoraan kuluttajille. Yleensä tiskin takana seisoi valmistaja itse, koska moni torimyyjistä oli muutaman hengen yrityksiä.
Torilla oli mukana myös suomalaista luomuruisleipää myyvä Nordic Breads. Simo Kuusisto, pitkän linjan ruoka-ammattilainen on nykyisen Kanadan YK-lähetystön keittiöpäällikön pestin lisäksi myös ruisleipuri. Juttelimme hänen kanssaan tovin leivän myynnin lomassa.
Torilla oli mukana myös suomalaista luomuruisleipää myyvä Nordic Breads. Simo Kuusisto, pitkän linjan ruoka-ammattilainen on nykyisen Kanadan YK-lähetystön keittiöpäällikön pestin lisäksi myös ruisleipuri. Juttelimme hänen kanssaan tovin leivän myynnin lomassa.
Nordic Breadsin leivät leivotaan Long Island Cityssä Queensissa, ruis tulee sopimusviljelijältä New Yorkin osavaltiosta. Maku oli juureva; todellinen suomalainen jälkiuunileivän maku. Asiakkaat kyselevät syödäänkö leipää maapähkinävoin tai hillon kanssa, mutta maisteltuaan maistiasina olevia kurkkuvoileipiä, on ruisleivän syvin olemus alkanut valjeta.
Suomalaisiin ruokatuotteisin törmää maailmalla aina silloin tällöin. Vaikka tässä oli itse asiassa kyse amerikkalaisesta yrityksestä, on aina hauska huomata, kun rippunen suomalaista ruokakulttuuria parhaimmillaan leviää maailmalle.
Kesällä ko.yrittäjä ylitti uutiskynnyksen suomalaisella tv-kanavalla.
VastaaPoistaTällainen yritys tuollaisella liikepaikalla on osoitus suomalaisesta sisusta parhaimmillaan.
Toivomme suurta menestystä yrittäjälle.
Olin jollain nettisivulla törmännyt Nordic Breadsiin viime talvena ja kun matka varmistui, päätimme käydä katsomassa kuinka leipää markkinoidaan lähiruokatorilla, tori kun vaikutti muutenkin kiinnostavalta.
VastaaPoistaYrityksestä oli myös juttu Annassa joskus keväällä.
Kiitos, nämä kuvat olivat kivoja tarkastella. Minä tilaan leipuri-Simon paistamia leipiä säännöllisesti. Eniten meillä on tykätty tuosta pienestä vuokaleivästä.
VastaaPoistaNäissä oli tosiaan aito suomalainen maku, tuo varmaan tuulahduksn kotimaasta kun saa maistaa ruisleipää.
VastaaPoistaToivon todella, että osaavat markkinoida leipäänsä riittävästi - uskon, että sillä voisi olla potentiaalia ainakin New Yorkissa ja muissa vastaavissa paikoissa, missä ihmiset ovat terveystietoisia. Amerikkalaiset ovat vielä aika huonoja leivänteossa ja sikäläinen rye bread on jotain ihan muuta...
VastaaPoistaMyynti on lähtenyt ilmeisesti ihan hyvin käyntiin. Omien torimyyntien lisäksi jälleenmyyjät ovat ainakin juuri oikeat; New Yorkin laadukkaat luomu/lähiruokaliikkeet.
VastaaPoistaMikään koko kansan massatuote suomalaisesta ruisleivästä ainakaan lähitulevasuudessa tulee, mutta itse tuntuivat olevan tyytyväisiä jakelukanaviin. Postimyyntiäkin on, kuten Johanna kertoi.