Fast food my way; Persian chicken


Persialainen kana on yksi ikisuosikkejani. Marinoin broilerin usein aamulla ja töistä tullessani ruoan hautuessa teen tsatsikia ja hummusta lisäkkeeksi.
Persian chicken is one of my all time favorites.


Viipaloi yksi kananrinta/ruokailija. Marinoi yön yli/pari tuntia. Paista pannulla kypsäksi 10-15 min. Tarjoa tsatsikin, hummuksen ja tomaattien kera.

Marinadi (kahdelle kananrinnalle)

1 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
1 tl kurkumaa
1 rl oliiviöljyä
1 tl kuivaa minttua hienonnettuna
suolaa
mustapippuria

Slice one chicken breast per person and marinate few hours/overnight, fry 10-15 min until tender and well done. Serve with tsatsiki, hummus and tomatoes
juice of one lemon
1 garlic clove
1 tsp turmeric
1 tb olive oil
1 tsp dried mint
salt
pepper

6 kommenttia :

  1. Ihanaa, löysin pitkästä aikaa blogin joka oli pakko kahlata kokonaan läpi! Postauksiasi lukiessa ja kauniita kuvia katsellessa tulee väkisinkin hyvälle tuulelle. Voi miksen ole löytänyt tänne aiemmin..?

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja tervetuloa uudelleenkin!

    VastaaPoista
  3. Nam, kuulostaa hyvälle! Taidanpas kokeilla heti ensi viikolla.

    VastaaPoista
  4. Tätä täytyy ensi viikolla kokeilla! Mielikuvitus on joskus hukassa ruoanlaiton suhteen, joten jokainen vinkki on tarpeen.

    Eilen tein moussakaa ja kasvislasagnea sellaiset annokset, että pärjättiin tänäänkin samoilla ruoilla. Ja lämmittäessä ruoka vain parani.

    VastaaPoista
  5. Kiitos ohjeesta, tätä syötiin meillä sunnuntailounaalla ja todettiin kokonaisuus hyvänmakuiseksi! Hummuksen tosin ostin valmiina, kun vasta kerran aiemmin tehneenä en saanut hyvänmakuista. Mietin, pitäisikö kikherneet keittää itse GoGreenin sijasta? Itse tehty on kyllä muuten parempaa, samoin kuin oli tsatsiki.

    VastaaPoista
  6. Olen tehnyt itse purkkikikherneistä. Viimeksi tein hummuksen purkitetuista valkoisista pavuista, tykkäsin kovasti!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.