Brunch review; Flada 13, Helsinki

 
 
 
 
 
 
 
Lauantaina käytimme Siipalle joululahjaksi antamani brunssilahjakortin, diiliostoksia sekin. Flada 13 Kalevankadulla oli osoitteemme, menimme ensimmäiseen kattaukseen klo 10.

Talven kylmimpänä pakkaspäivänä auto ei meinannut käynnistyä, mutta kolmannella yrittämällä se hyrähti käyntiin (tai murahti, vähän jähmeä oli sekin käynnistyminen). Olin hieman hämmentynyt,auto kun ei ole kuin muutaman vuoden ikäinen. Onneksi se käynnistyi hyvin takaisin päin lähtiessämme. Minulla on parkkitunnus Helsingin B-alueelle ja säästäväisenä halusin parkkeerata sinne, jo muutaman korttelin matkalla auton luota ravintolaan ehtivät nenä ja sormenpäät jäätyä, hanskoista huolimatta.

Buffetpöytää vielä katettiin saapuessamme, mutta muutaman minuutin odottelun jälkeen pääsimme noutamaan ruokaa.


Buffetpöydässä oli ainakin pasta-, viher- ja sienisalaatteja, cole slawta, jotain kalaa kastikkeessa (ehkä silakkaa, en ottanut), viinilehtikääryleitä, karjalanpiirakoita, croisantteja, leikeleitä, juustoja, jugurttia ja hedelmiä. Tämän "alkuruoan" jälkeen pöytään tarjoiltiin omeletit itse valituilla lisäkkeillä. Jälkiruokana oli mustikkapiirakkaa, vohveleita ja omenapiirakkaa.

Ruoat olivat oikein maukkaita ja tuoreita, miinuksena mainittakoon ettei pakastettu omenapiirakka ollut ihan sulanut.

Henkilökunta oli ystävällistä, huolehti pöytien siisteydestä, buffan täyttämisestä ja rupatteli mukavia kanssamme. Ensimmäisessä kattauksesa oli muutama tyhjä pöytä, klo 12 kattaus on kuulemma aina täynnä, joten varaus on suositeltava.

Tätäkin brunssia voin suositella, seuraavan kerran menemme ehkä kuitenkin jonnekin muualle, brunssejahan on nykyisin joka puolella kaupunkia.


Kuvien sävyistä tuli hieman outoja, kun sisällä oli lämminsävyinen valaistus ja samaan aikaan ulkoa tulvi kylmän sinertävä pakkasaamun valoa. Hehkulamppu-asetuksella tuli aika keltaista ja päivänvalo/pilvinen/varjo-asetuksilla melko sinistä.

Jotenkin muuten tuntuu, että nuo facediilin, grouponin yms. tarjoukset  ovat heikentyneet viime aikoina, tämänkin tarjouksen olin napannut jo syksyllä. Ilmeisesti jo moni halukkaista ravintoloista/kahviloista/kampaajista yms. on ollut jo mukana. Täytynee siis ruveta maksaman täyttä hintaa... Tämän tarjouksen hinta oli 22 € = kaksi yhden hinnalla.

Suositelkaahan hyviä brunsseja Helsingissä. Useammassa paikassa olen käynytkin, mutta monta on kokeilematta. Korjaamon brunssista olen kuullut hyvää.


I gave Huband for Christmas a gift card for Flada 13 brunch. We had the brunch last Saturday, the coldest day of the winter, this far...

Brunch was tasty and fresh; besides buffet and dessert table the 22 € brunch included also a made to order omelette. There were few empty tables at the 10 am seating, our waitress told that the noon seating is always fulls so reservation is recommended.

Would I go here again? Sure, but there are nowadays so many places serving brunch, that we probably want to try something new the next time.

10 kommenttia :

 1. Näyttääpä hyvältä. Minä olen kokeillut vain kahden paikan brunsseja, Klaus K ja Kämp. Molemmat olivat hintavia, mutta laadukkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyisi joskus kokeila noita hinnakkaampia brunssejakin. Molemmista olen kuullut hyvää.

   Klaus K:ssä olimme kerran pienellä porukalla työpaikan palaveriaamiaisella ja toisen kerran olin työn puoelsta Vuoden nuoren suunnittelijan julkaisutilaisuudessa. Molemmat aamiaiset olivat erinomaisia, käsittääkseni viikonloppubrunssilla valikoima on vielä laajempi.

   Poista
 2. Varasin täältä juuri pöydän sunnuntaille, mennään 12.00 kattaukseen. Kiva tietää jo etukäteen, että tiedossa on hyvää ruokaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kelpo brunssi oli! Valinnan varaa alkaa olla niin paljon brunssirintamalla, että se "pakottaa" kuppilat pistämään parastaan, mikä on tietysti meille asiakkaille hyvä juttu.

   Poista
 3. Muutaman viikon päästä ollaan menossa tänne illalliselle :). Klaus K:n brunssi oli huippuhyvä! :) Samoin Fazerin kahvilan aamiainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klaus K saa eniten pisteitä, se täytyy siis laittaa listalle.

   Poista
 4. Klaus K on huippu eli suosittelen. Fasu on myös suosikkini ja sitten tietysti Cafe Engelin aamiainen joka nyt ei tietenkään ole brunssi mutta melko täyttävä. Salutorgetin brunssia ajattelin kokeilla seuraavaksi koska listan mukaan melko houkutteleva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salutorgetia olemme myös vähän miettineet, käymme siellä usein kahvilla.

   Poista
 5. Miksi, voi miksi, olen niin huono lähtemään liikkeelle viikonloppuamuisin! Olen jo pitkään haaveillut lähteväni sunnuntaina aamupalalle johonkin näistä ihanista brunssipaikoista, mutta aikeeksi on jäänyt.
  Joskus vielä minäkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme mekään yleensä lähde kovin vaikaisin liikkeelle viikonloppuisin. Nyt olin tarkoituksella varannut kymmeneksi pöydän, ehdimme tehdä hyvin muutakin.

   Monisas paikoissa brunssit jatkuvat iltapäivään, joten vähän myöhemminkin mahtuu mukaan. Ja suuri osa brunssipaikoista on perheystävällisiä, lapsiperheitä näkee brunsseilla paljon.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.