Restaurant review; Bistro o mat, Kirkkonummi

 
 
 
 
 
 
 
 
Ystävät pyysivät mukaansa Kirkkonummelle brunssille ravintola Bistro o matiin. Vaikka Kirkkonummi on helsinkiläiselle tuntematon aluetta, olin kuullut aieminkin ylistystä tästä brunssista.

Ystävä alkoi neuvoa kuinka perille pääsee, mutta sanoin löytäväni perille navigaattorin avustamana. Löysimme itsemme kuitenkin työmaalta Citymarketin takapihalta, mutta tarkistin ajo-ohjeet ravintolan sivuilta ja niin löysimme oikeaan osoitteeseen. Edelleen oltiin Citymarketin takapihalla, mutta toisella puolella rakennuskompleksia.

Kuuden hengen seurueemme oli ensimäisenä paikalla valoisassa ja modernisti sisustetussa ravintolassa, lähtiessämme ravintola oli puolillaan.

31 € brunssiin kuului alku-ja jälkiruoat buffetpöydästä. Lämmin ruoka valittiin kolmesta vaihtoehdosta ja tarjoiltiin pöytään.

Seisovassa pöydässä oli

Keväistä vihersalaattia l,g
Mehustettua parsaa ja monttikastiketta l,g
Grillattuja kevätvihanneksia ja jogurttikastiketta vl,g
Sinappisilakoita l,g
Sipulisilakoita l,g
Sokeri-suolattua lohta ja korvasienipikkelsiä l,g
Kananmuna-perunasalaattia l,g
Vasikanpaistia ja mustapippurikastiketta
Sikliperunaa
***
Artesaanileipää
***

Rahka panna cottaa ja mansikoita vl,g
Paistettuja lettuja ja raparperiä
Sitruunakakkua vl



Pääruokina söimme grillattua kuhaa ja muhennettuja herneitä sekä
karamellisoitua luomuporsaankylkeä sekä korianterimaustettua kaalisalaattia. Kasvisvaihtoehtona olisi ollut parsa-ohrattoa.


Kaikki oli todella herkullista ja näyttikin erityisen hyvältä, etenkin kun olimme ensimmäisinä ottamassa alkuruokia. Silakat jäivät minulta maistamatta, suosikeikseni alkuruoista nousivat grillatut kasvikset, lohi ja vasikanpaisti, jonka pippurinen kastike oli erikoisen hyvää.

Pääruokana tarjottu pitkään haudutettu possunkylki oli mureaa ja makoisaa. Kalaa tilanneet olivat myös tyytyväisä valintaansa. Jälkkäreistä pidin yllättäen eniten pannacotasta, joka yleensä jää mielestäni vähän mauttomaksi. Tässä maku oli kuitenkin vaniljainen ja pehmeä.

Miinusta tulee kahvin ja mehun puuttumisesta. Niitä toki sai tilaamalla, mutta kolmenkympin brunssiin soisi edes peruskahvin ja -appelsiinimehun kuuluvan. Pöydästämme näki myös ostoskeskuksen takapihan, ravintolan takaossassa näkymät olisivat olleet vehreämmät.

Ravintola oli  mielenkiintoinen tutavuus. Kauniina päivänä oli mukava ajaa ulos kaupungista uusiin maisemiin, ilman ystävien kutsua olisimme tuskin lähteneet brunssille Helsingin ulkopuolelle, kun kotikaupungissakin riittää brunsseja, joihin emme ole vielä tutustuneet.


We had out of town brunch on Sunday with friends at Kirkkonummi's restaurant Bistro o mat. Without their invitation we probably would have never driven 24 km out of the city just for a brunch, even though I have heard several people praising the brunch.
 
The place was a bit difficult to find even with navigator, but there are driving instructions on the website. Restaurant was modern and food was fresh. Cold dished and dessert were available from buffet table and main courses were served to table.
 
Everything was good, but I especially liked the salmon, veal and marinated vegetables. My pork was very tender and juicy. My dessert favorite was panna cotta. I usually find panna cotta a little bland, but here it had enough vanilla and flavor was soft.
 
Food (and company of friends) were enjoyable. The only downsides were that coffee and juice were available only against extra cost. Brunch cost 31 €, so black coffee and orange juice could have been included in the price. Also the location behind a shopping center wasn't most beautiful. (Although the view had been greener if we had been sitting in the back of the restaurant.)

11 kommenttia :

  1. Kivan näköinen ja oloinen paikka. Meiltähän tuonne ei olisi mikään pitkä matka, ja aina mökille mennessä ajamme Kirkkonummen ohi.

    VastaaPoista
  2. Raikas sisustus :) Minulle tätä on paikkaa on myös kehuttujen tuttujen suulla joten pakkohan tänne on pistäytyä. Tällä hetkellä se Kirkkonummen keskusta vain on sellaisen myllerryksen alla et huh huh....

    VastaaPoista
  3. Täytyy nolona tunnustaa, että en tätä kotikyläni uusinta ravintolaa ole vielä käynyt testaamassa. Kehuja olen kyllä kuullut, muuta ei ole tullut vielä käytyä. Ehkä tässä kesän aikana ehtisi käymään. Se sijainti on kyllä aika auts siinä marketin kainalossa, varsinkin tällä hetkellä kun työmaat jyllää ympärillä.

    VastaaPoista
  4. Ruoka ravintolassa oli erinomaista ja kehujen arvoista, mutta sijainti marketin/ostoskeskuksen pihalla ei ollut ihan kaikkein imartelevin.

    VastaaPoista
  5. Olipas yltäkylläinen brunssi! Kyllähän ravintolan sijainnilla on suuri merkitys. Meillä eriomainenkin ravintola saattaa piileskellä juuri tuollaisella ostarilla. Lampaan kuvat seinässä ovat somat, mutta en taitaisi voida lammasta syödä kuvaa katseltuani. Noinkohan olisi edes listalla.

    VastaaPoista
  6. Eikö kannattanutkin tehdä reissu Kirkkonummelle? :) Paikka on mun yksi suosikeista, ja kesällä tuolla olisi taas kiva käydä!

    p.s. Ihan tosi upeat kuvat olet myös onnistunut ottamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brunssi oli kyllä hyvä. Ravintoaln sivujen mukaan brunssi loppuu kesäksi kesäkuun lopussa.

      Uusi linssi on antanut uutta puhtia - ja valoa - kuvaukseen.

      Poista
  7. Vaikuttaa hyvältä brunssilta! :) Tästä on ollut puhetta jo pitkään, mutta vieläkään ei olla päästy paikan päälle. Josko tulevana kesänä kenties. Samaa mieltä muuten tuosta kahvista, tulisi kuulua brunssiin automaattisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka tämä olikin enemmän lounasmainen brunssi, olisi kahvin kyllä suonut kuuluvan hintaan.

      Poista
  8. Hei,

    kannattaa testata Gumbostrand Konst&Formin viikonloppubrunssi, jos ette ole vielä siellä käyneet. Paikka itsessään on todella rauhallinen ja mukava, vanhaan Hartwallin tehtaaseen tehty taiteen, muotoilun, designin ja kahvilan kombinaatio. Kävimme alkuvuodesta talvisen aurinkoisena päivänä, mutta kesällä paikka on varmasti vieläkin kauniimpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä onkin minulle ihan tuntematon paikka (kuten koko Sipoo...). Täytyykin lisätä brunssilistalle.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.