5:2-paaston munakas / 5:2 fast omelette




Vanha kunnon munakas on helppo 5:2-päivän illallinen. Minä siis syön "paastopäivänä" vain yhden aterian, mutta juon runsaasti vettä ja kupillisen maitokahvia päivän aikana.
 
Vajaalla viidelläsadalla kalorilla saakin jo mehevän munakkaan aikaiseksi, kun ei käytä paljoa rasvaa paistamiseen. Omasta patinoituneesta rautapannustani munakas irtosi hyvin, kun vain pyyhkäisin öljyllä pannun pintaa ennen paistamista.
 
Munakkaaseen tuli neljä kananmunaa, lusikallinen vähärasvaista jugurttia, vähän suolaa ja pippuria sekä ohuita purjorenkaita. Täytteeksi kaksi isohkoa tomaattia ja reilusti yrttejä. Taisi jäädä n. 400 kaloriin, mukaan olisi mahtunut vielä yksi muna tai lisää tomaatteja. Tomaatin, kurkun, salaatin ja yrttien kaloreita en muutenkaan paljoa laske, ne kun ovat varsin vähäkalorista, terveellistä syötävää.

 
A good old omelette is an easy 5:2 day dinner. I ear only one meal on fast days, burt drink plenty of water and a cup of coffee with milk.
 
Slightly under 500 kcal omelette is quite big, just omit the oil or fat in frying. I had four eggs, a spoonful of low fat yoghurt, leek, salt and pepper in mine. I topped my omelet with two tomatoes and handful of fresh herbs.


8 kommenttia :

  1. Näyttääpä herkulliselta! Munakas on minunkin ruokalistoilla, helppo ja muunneltava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munia löytyy aina kotoa, samoin tomaateja, loput voi varioida.

      Poista
  2. Oi että, onpas se herkullisen näköistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munakas on niin simppeli tehdä, että sitä tulee noina "paastopäivinä" tehtyä aika useinkin.

      Poista
  3. Herkullisen näköistä! Koetko 5:2 dietin toimivaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä; maaliskuun lopusta vyötärö on kaventunut 12 cm.

      Olen sitoutunut paastopäivin, vain yksi päivä on jäänyt väliin tässä seitsemän kuukauden aikana. Muuten on kyllä tullut herkuteltuakin aika lailla, kuten blogin ruokajutuistakin näkyy... Ajattelen tätä jatkuvana elämäntapana enemmän kuin dieettinä, myöhemmin ehkä 1:6-tyyliin, yksi päivä viikossa painon hallinnan ylläpitäjänä kun alan päästä mielesiin lukemiin.

      Poista
  4. Tätä on pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on sopivassa suhteessa proteiinia ja keveitä kasviksia, yhdellä munakkaalla päivässä pärjää noina "paastopäivinä", ainakin kun on tottuntu tähän vuoropaastosysteemiin.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.