Taas Turussa / In Turku, again

 
 
 
 

Kerroin käväisseeni viime viikolla pikaisesti Turussa työasioissa. Lauantaina kävin siellä uudestaan, tällä kertaa pizzalla.

Eläkeikäinen anoppini näyttelee suositussa näytelmässä Turussa useassa näytöksessä viikossa. Menimme Siipan kanssa anoppilaan viikonlopuksi Helsingin ja Turun puoliväliin ja lupasimme hakea hänet lauantai-iltana Turusta kotiin näytöksen jälkeen. Päätimme käydä syömässä alkuillasta ennen hänen noutamistaan.
 
Halusin syödä rennosti, emmekä ole käyneet pizzalla aikoihin, joten googlailin pizzapaikkoja Turusta. Michael Björklundin "peltileipiä" tarjoileva Pub Niska oli ensimmäisten osumien joukossa. Muistelin, että kesällä olimme kulkeneet ravintolan ohi, mutta menneet sillä kertaa Tintån terassille, pizzalle silloinkin.
 
Ravintolan nettisivujen mukaan peltileivät on valmistettu tuoreista ja korkealaatuisista, pääosin ahvenanmaalaisista raaka-aineista. Täytteiltään hieman tavallisesta poikkeavat pizzat olivatkin ihan hyviä, mutta eivät ihan unohtumattoman herkullisia. Lyhyt viinilista oli hinnoiteltu maltillisesti ja tarjoilu oli ystävällistä.

Sisustuksessakin kivoja yksityiskohtia, mutta sellaista ihastusta ei tullut kuten esim. Kööpenhaminasa tuli monessakin nokkelan rennolla tyylillä, mutta silti edullisesti toteutetussa ravintolassa. Olisiko johtunut makuuni hieman liian kirkkaasta valaistuksesta?I told that on Tuesday I had been in Turku in western Finland for a super quick visit. On Saturday I went there again. My mother in law is an actress and she is currently acting in a popular play in Turku. We went to pick her up on Satuday evening after the show, but I and Husband went for a pizza first at Pub Niska by the river.
 
Pub Niska's main product is "archipelago pizza", i.e. Åland-style pizza, made from ingredients that mainly come from Åland.

Pizzas were good, but not unforgettable. Wine list was short and reasonably priced. There were some fun details in interior, bu tth elighting were too brigth to my taste. In Copenhagen we noted how in restaurants lamps were hanging quite low and level of light was quite dim. This created cozy, intimate feeling.
 

 
 
 Ruokailun jälkeen teimme vielä pienen kävelylenkin joen rantaa pitkin.

Jos teemme kevään aikana vielä toisen samanlaisen noutoreissun Turkuun, katsoi jo ravintolan valmiiksi. E. Ekblomilla olemme syöneet kerran aiemmin, ruoka oli todella hyvää. Vikaisin ruokalistaa nyt ohi mennessämme, kolmen ruokalajin ateria oli 29 €.

After the dinner we took a walk along river.

If we will go to pick up my mother in law again later this spring, I made mental note to book a table at E. Ekblom. We had a great lunch there few years ago. Restaurant looked inviting when we passed it and their three course dinner menu was reasonable 29 €.
 
 

7 kommenttia :

 1. Ihania Turku-kuvia. Turku on aina sydämessäni, kun siellä olen syntynyt ja kasvanut.
  Huomioni kiinnittyi liitutaululla tekstiin Stallhagen-olut koska asun nykyään Ahvenanmaalla ja sittenpä luettuani eteenpäin näin että Pub Niskassahan olitkin ollut syömässä. Meillä täällä Maarianhaminassa on myös ollut jo kauan saman niminen paikka, mutta voiton vie kyllä Micke Björklundin omistama SMAKBYN-ravintola ympäristöineen. Kannattaa käydä siellä, jos tänne päin matkasi kulkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siippa joi Stallhagen-oluen. Hän kyseli tarjoilijalta siitä ja saimmekin kuulla, että se on ahvenanmaalaista pienpanimo-ollutta.

   Ahvenanmaa on niitä "niin lähellä, mutta ah niin kaukana"-paikkoja. Häpeäkseni on tunnustettava, että olen ollut siellä vain kerran ja siitäkin on jo yli 20 v. aikaa. Tuo Smakby on tuttu nimi, olen siitä lukenut ja se olisi kyllä ihan ruokareissun väärti.

   Poista
 2. Turku on kiva kaupunki sekä kesällä että talvella :) Paljon hyviä ruokapaikkoja, joihin en vain ehdi kun olen siellä työmatkalla. No, pikaisen lounaan saatan ehtiä napata jostain mutta täytyy tehdä ihan viikonloppureissu tänne....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvemmin työreissuilla ehtii syömään. Viime viikon tiistain reissu oli kyllä nopeuden ennätys, edes takaisin Turkuun ja siellä yksi ihan hyvä palaveri, kaikki viidessä tunnissa. Ei siinä ehtinyt ruokaa ajatellakaan.

   Poista
 3. Turku on ihana! Meillä on mieheni kanssa ollut jo monena vuotena tapana käydä Turussa kesällä muutaman päivän tourneella. Ja syödä hyvin… Mami, Smör, Tintå, uutena Kaskis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari vuotta sitten teimme retken Naantalin ja söimme siellä. Kyllä harmitti, kun pysähdyimme Turussa vielä kahvilla. Olisi pitänyt jättää lounastaminen sinne, niin paljon kivoja ravintoloita sieltä löytyy. Naantalin sapuskat olivat aika keskinkertaisia.

   Poista
 4. Kannattaa tehdä kaksi muutakin mental notea - Kaskis on ihan super, mutta sen lisäksi tykkäsin todella paljon myös rennosta ja kauniisti sisustetusta Ludusta. Blogista löytyy juttua molemmista.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.