Rapsakkaa lohta ja mansikkasalaattia * Crispy salmon with strawberry salad


 
Laitan usein hedelmiä ja marjojakin salaattiin. Ne ovat paitsi tietysti maukkaita myös kauniita.

Kotimaista mansikkaa saadaan vielä odotella hyvän aikaa, mutta espanjalaiset ovat nyt ilmestyneet kauppoihin. Isosta tarjouslaatikosta riitti pariksi päiväksi jälkiruoaksi ja vielä tähän salaattiinkin; pinaattia, avokadoa, mansikoita. Kastikkeeksi valutin omenaviinietikka-hunaja-oliiviöljyvinaigretteä, jossa marinoin pieneksi silputtua punasipulia. Sipulin nostelin paistetun lohen päälle.

Suolasin lohta kevyesti n. 12 h ja pyyhin sitä suolat huolellisesti pois. Lohi ei siis kunnolla graavautunut, mutta suolaantui aavistuksen pinnasta. Kuivalla pannulla paistettaessa pinnasta tuli mukavan rapsakka.
 
Lisäksi vielä lusikallinen turkkilaista jugurttia, jonka maustoin tulisella sriracha-kastikkeella ja aavistuksen sitruunaisen maun antavalla sumakilla. Srirachaa olen ostanut etnisistä kaupoista, mutta nykyään sitä saa näköjään myös tavallisista marketeista.


I often add fruits and berries on my salads. Besides tasting delicious they also look good.

Here I have used strawberries with spinach and avocado. Dressing is apple vinegar, honey & olive oil vinegrette. I First marinated red onion ten minutes in the vinegrette, then, poured vinaigrette on salad and topped salmon with onion.

Salmon was salted lighty for 12 hours. I swiped off all excess salt and fried salmon on dry pan, result was a nicely juicy meat wiht crispy top.

With salad and salmon  served Turkish yoghurt seasoned with sumac and Sriracha hot sauce.
 

9 kommenttia :

  1. Näyttää ja kuulostaa ihanalta ja varmasti maistuukin, marjat ovat kiva lisä salaatteihin :-))
    XX

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän hedelmistä ja marjoista salaateissa, ne tuovat kivaa hieman makeaa raikkautta.

      Poista
  2. Rakastan rapsakaksi paistettua lohta :) Mansikoita laitan myös joskus salaattiin mutta miten nyt tuli sellainen tunne suuhun että mansikoiden kirpsakkuus ja rasvainen lohi sopii varmaan hyvin yhteen. Sopiiko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makeankirpeät mansikat, kirpakka sipulivinaigrette ja rasvainen lohi sopivat todella hyvin yhteen.

      Poista
  3. Miltä espanjalaiset mansikat maistuivat? Eivät tietenkään vedä vertoja kotimaisille mutta ilmeisen hyviä silti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikään ei tietenkään ylitä suomalaista mansikkaa, mutta tässä vaiheessa kevättä nämä ovat ihan ok vaihtoehto. Espanjalaiset mansikat ovat muuttuneet mielestäni hieman maukkaammiksi viime vuosina, liekö niitä jalostettu?

      Poista
    2. Uskalsin itsekin kokeilla ja totesin ihan saman :) niiden maku oli parantunut.

      Poista
  4. Siis nam <3 Rakastan mansikkaa salaatissa, näyttää aivan mielettömän hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni ruoka saa myös näyttää hyvältä ja käsittääkseni on vain terveellistä, että vihannesten/marjojen/hedelmien kirjo on mahdollisimman laaja lautasella. Jokainen väri kun viestii erilaisista hyvistä ravintoaineista.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.