Mausteista karitsaa Kiran tapaan | Spicy lamb with roasted sweet potato





Kekseliäs, nopeasti valmistuva arkiruoka on nyt vahvassa nosteessa, ainakin jos keittokirjauutuuksia selailee. Myös televisiosta ja Truly Kira-blogistaa tuttu on toisessa keittokirjassaan Max 30 min* tarttunut nopeasti valmistettaviin annoksiin.

Rakastan fetaa, granaattiomenasiemeniä ja bataattia, joten ensimmäisen ruoan valitseminen kirjasta ei ollut vaikeaa. Ruoka olikin herkullista perjantairuokaa hyvän leivän ja viinilasillisen kera.


Mausteista karitsaa paahdetulla bataatilla

 600 g luomubataattia
200 g karitsan jauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl kanelia
1,5 tl juustokuminaa
0,5 tl chilihiutaleita
1,5 rkl balsamicoa
0,5 nippua lehtipersiljaa
0,5 nippua tuoretta vahvaa minttua
200 g fetaa
0,5 granaattiomena
suolaa
mustapippuria


Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.

Pese bataatit juuresharjalla, kuivaa ja paloittele 1 cm paksuisiksi paloiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kaada bataatin joukkoon puolet öljystä ja puolet hunajasta. Mausta reippaasti suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa noin 20 min, kunnes bataatti on pehmeää ja saanut reippaasti väriä.

Kaada loput öljystä kuumalle paistinpannulle. Ruskista jauhelihaa noin 7 min, kunnes se on syvän ruskeaa ja rapeaa. Mausta puolessa välissä paistamista suolalla ja pippurilla. Mausta lopuksi kanelilla, juustokuminalla, chilillä ja lopulla hunajalla. Sekoita myös joukkoon 1 rkl balsamicoa.
Jauhelihan paistuessa hienonna yrtit, murustele feta ja erottele granaattiomenan siemenet kuoresta leikkaamalla hedelmä neljään osaan ja koputtelemalla kuoria lusikalla niin, että siemenet tippuvat astiaan.

Sekoita paahtunut bataatti jauhelihan joukkoon ja lämmitä, mikäli jauheliha on päässyt jäähtymään. Sekoita joukkoon yrtit ja loput balsamicosta, jaa lautasille. Viimeistele murustetulla fetalla ja granaattiomena siemenillä.



Resourceful, quickly made everyday food is now a hot topic in new cookbooks. Finnish TV chef and blogger Kira Åkerström-Kekkonen released her second cookbook, centered in easy, fast dishes.

 I love feta, pomegranate seeds and sweet potato, so the first dish to make from the book was easy to decide.

Spicy minced lamb with roasted sweet potato


600 g organic sweet potato

200g lamb mince

2 tablespoons olive oil

1 tablespoon honey1 teaspoon cinnamon

1.5 tsp cumin

0.5 tsp chili flakes

1.5 tablespoons balsamic vinegar

half bundle of parsley

half bundle of strong fresh mint

200 g feta cheese

Seeds of half pomegranate

salt

black pepper



Warm oven up to 225 degrees. Wash the sweet potatoes with a vegetable brush, dry and cut into 1 cm thick pieces and place on baking sheet lined oven dish.

Mix the sweet potato with half oil and half of the honey. Season with salt and pepper. Roast in the oven for about 20 minutes, until the sweet potatoes are soft.

Pour the remaining oil in a hot frying pan. Brown the ground beef for about 7 min until it is deep brown and crispy. Season with salt and pepper. Finally, season with cinnamon, cumin, chilli and honey at the end. Stir in 1 tablespoon of balsamic vinegar and chopped herbs, top with crumbled feta and pomegranate seeds.


*arvostelukappale saatu blogin kautta
*book received for review

10 kommenttia :

  1. Tämä ruoka iskee suoraan minunkin makuhermoihini! Karitsan jauheliha on maukas valinta nopeisiin ruokiin. Menee kokeiluun:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli todella hyvää. Meni myös "perjantairuokana" eli kun haluaa piirun verran parempaa/juhlavampaa kun arkena

      Poista
  2. Oi mitä ihanaa herkkua, nam. Ihana kun saa tehtyä nopeasti hyvää ruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tavallisesta jauhelihastakin tulee varmaan hyvää. Bataatit ja granaattiomenatkin löytyvät nykyisin normaaleista lähikaupoista.

      Poista
  3. Tästä Kiran kirjan ohjeesta tykkäsin itsekin kovasti. Tänään piti taas hankkia granaattiomenoita, onneksi kausi alkanut ja ihan kohtuuhintaisiakin vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Granaattiomenaa on nyt näköjään ihan hyvällä alennuksella. Kotona on nytkin pari granaattiomenaa; salaatteihin, tuorepuuroon, smoothieen...

      Poista
  4. Namskis! Tuon täytyy olla hyvää. Testiin menee heti ensi viikolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli ja valmistui todella nopeasti perjantai-iltana kovan työviikon jälkeen.

      Poista
  5. Nam ja mikä parasta mukaan tulee granaattiomenaa, pakko olle megahyvää! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Granaattiomena on hyvää ja terveellistä. Kourallinen granaattiomenan siemeniä tekee tavallisestakin ruoasta paljon juhlavamman näkölisen.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.