Helppo thaimaalaisen broilerin resepti | Easy Thai chicken recipe





Santa Maria ja Indiedays haastoivat kokeilemaan Aasia-tuoteperheen uutuuksia ja kehittelemään lukijoille oma helppo resepti.
 
Olemme muutaman vuoden takaisissa tiki-juhlissa tarjonneet cocktailit ananaksesta, mutta ananaksen kuoret sopivat kivasti myös ruoan tarjoiluun vaikka rennoissa juhlissa. 
 
 
 Thai-ananasbroileri
 
1 pss Santa Maria Pineapple Thai-mausteseosta*
1 prk Santa Maria luomukookosmaitoa*
400 g broileria kuutioituna
½ ananaksen hedelmälihasta  kuutioituna
kourallinen (thai)basilikaa
1 dl paahdettuja maapähkinöitä
1 tuore chili viipaloituna
 
3 dl keitettyä (jasmiini)riisiä

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
 
Laita uuni lämpiämään 175 C. Halkaise ananas, kaiverra hedelmäliha ja kuutioi se. Käytä reseptiin ½ hedelmälihasta, säästä loput myöhempää käyttöä varten. Kietaise ananaksen lehtien ympäri foliota suojaamaan niitä uunissa kärähtämiseltä. Laita ananaksen kuoret uuniin 10 minuutiksi lämpiämään, kuoriin jääneestä hedelmälihasta myös irtoaa lämmitettäessä ihanasti aromia.

Ruskista broilerikuutiot. Sekoita pussillinen Santa Maria Pineapple Thai-mausteseosta (mieto sekoitus inkivääriä, valkosipulia, kaffirlimea ja ananasta) kookosmaitoon ja lisää pannulle. Lisää ananaskuutiot. Hauduta 10 min kunnes broileri on kypsää. Sekoita
riisi broileri-ananaskastikkeen  joukkoon. Lusikoi lämpimiin ananaksen kuoriin. Tarjoile Sriracha-kastikeen*,tuoreen chilin, (thai)basilikan lehtien ja paahdettujen maapähkinöiden kera.
 
*saatu reseptin toteutukseen/toteutettu yhdessä Indiedaysin & Santa Marian kanssa
 


Santa Maria and Indiedays blog portal challenged bloggeers to try products of Santa Maria's new Asia and develop new  our readers with an easy recipe.



We did a few years ago serve cocktails from a pineapple at a tiki party, but pineapple shells are also good for (party) food serving.


Thai pineapple chicken


1 pack Santa Maria Pineapple Thai spice mixture *
1 tin of Santa Maria organic coconut milk*
400 g chicken breast cut into cubes
½ pineapple flesh cut into cubes
a handful of (Thai) basil
1 dl roasted peanuts
1 fresh chilli, sliced


3 dl of boiled (jasmine) rice

Boil the rice according to package instructions.


Warm oven up to 175 C. Cut the pineapple in half, engrave halves and dice the pineapple flesh. Use ½ of the flesh for the recipe, save the rest for later use. Covering the leaves with foil will keep them from burning. Put the pineapple shells in the oven for 10 minutes to warm up.

Brown the chicken cubes. Mix a bag of Santa Maria Pineapple Thaispice mixture (mild blend of ginger, garlic, kaffir lime and pineapple) with coconut milk and add to the pan. Add pineapple cubes. Simmer for 10 minutes until the chicken is cooked trough. Mix rice with chicken and pineapple sauce. Spoon in the warm pineapple shells. Serve with Sriracha*, fresh chili, (Thai) basil leaves and roasted peanuts.



* received for test / in collaboration w/ Indiedaysin & Santa Maria

6 kommenttia :

  1. Nam ja miten kekseliäästi ja kauniisti tarjoiltu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ananaksen, vesimelonin ja, kookoksen kuoret sopivat hyvin tarjoiluun ja niihin sakin kivan näköisiä annoksia

      Poista
  2. Niin herkullisen näköistä, ettei ole tosikaan! :)

    VastaaPoista
  3. Kanaruokien - ja nopeiden ja helppojen reseptien - ystävä kiittää ja kumartaa:)
    Kivaa uutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  4. Nyt on kyllä herkullinen ruoka :) Pähkinä joudun jättämään pois mutta muuten....mums mums...mums...
    Ehkä se on ihan hyvä ettei mulle riittänyt tätä Santa Maria / Indiedays kassia koska en tiedä olisinko saanut aikaan mitään näin herkullista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli ihan helppo resepti, ananaksesta tarjoiltuna siitä vain tulee kiinnostavamman näköinen.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.