Myöhästyminen illan viimeisestä laivasta | Missing the last ship home















Paikallisbussiin aina juoksen,mutta lentokentällä ja satamassa olen aina ajoissa. Paitsi lauantaina. olimme viettäneet kivan päivän Telliskivellä, vanhassa kaupungissa ja pikku joululahjaostoksia tehden. Kaupungilla kiertelyn jälkeen llastimme ravintola Ribessa vanhassa kaupungissa (postausta tulossa myöhemmin). Nautimme Riben illallisesta niin perusteellisesti, että lähdimme satamaa kohden myöhässä. Mielestäni satamaan oli hieman lyhyempi matka ja matkalla vielä ajattelin että olemme nousemassa laivaan viimeistään parikymmentä minuutti - varttia ennen laivan lähtöä, joka on ennen riittänyt. Nyt aikaraja onkin 20 min ja olimme 14 min ennen laivan lähtöä portilla. Vastassa oli tukka "ei" vaikka laiva oli laiturissa vielä 10 min.

Seuraavana päivänä oli sovittua menoa Helsingissä, eikä yösijasta Tallinnassa ollu tietoakaan. Paniikkia ei kuitenkaan tullut. Siippa meni vaihtamaan pikku lisämaksua vastaan paluulippumme sunnuntaiaamun laivaan ja minä otin onneksi mukaan ottamani tabletin esiin.  Hintavertailusivujen kautta löytyi onneksi kahden hengen huone lähistön ihan mukavasta hotellista jossa olen joskus työmatkoillakin yöpynyt. Noin 35 min myöhemmin olimme jo kaupan  kautta hotellissa. Hinta oli viime hetken varaajalle onneksi kohtuullinen 43 €/2hh. Halvemmallakin olisi löytynyt yösija, mutta hostellin makuusaleihin emme sentään suunnanneet.

Hetken harmitti, nyt jo naurattaa. Kokemus tämäkin, seuraavalla kerralla olen taatusti ajoissa satamassa.


I am usually well on time at airports and harbours. Excepth on Saturday. I and Husband had spent a fun day in Tallinn, walking and shopping. In the evening we had long dinner, too long actually as we missed the last ship back to Helsinki by six minutes. Boat was still docked, but boarding time had ended.

Instead of panicking, we changed the tickets to early morning ferry next mornng and found a cheap, but cheerful hotel nearby. 35 min later we had shopped for toothpaste and toothbrushes and were in the hotel.

For few minutes I was really annoyyed, but now, back home, I am already laughing.

13 kommenttia :

  1. Ihme, että minulle ei ole (vielä) koskaan käynyt noin: "ihan hyvinhän tässä on vielä aikaa", "ihan lähellähän se satama on", "ei tässä ole vielä MIKÄÄN kiire". Kuulostaa niin tältä rouvalta ;).

    Loppu hyvin, kaikki hyvin. Onneksi löysitte edullisen hotellin ylimääräiseksi yöksi ja onneksi saitte vaihdettua matkalipun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä todella haluan yleensä olla lentokentillä ja satamissa ajoissa. Joskus olen joutunut matkakumppanien kanssa vähän kinaankin aikaisuudestani (ei tosin mieheni, hänkin haluaa olla ajoissa). Nyt aika vain jotenkin livahti käsistä...

      Poista
  2. No onpahan ollut tiukkaa satamassa. Onneksi yösija löytyi ja pääsitte kuitenkin kotiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hotellissa kyllä kysyivät hämmästellen "varasitteko huoneen juuri äsken": Myönsin vain lyhyesti, enkä ruvennut selittelemään. Mutta olihan se hieman noloa kun matkatavarana oli vain Rimin muovikassi...

      Poista
  3. Tätä instassa jo tuumailinkin, että miten kaikki kävi. Parasta näissä elämän kömmähdyksissä on, että jälkikäteen aina naurattaa. ;) Myös se, että ihminenhän seliää mistä vaan ja onneksi on tabletit ja luurit ja hotlan buukaus onnistuu noin avan.

    Ovat kenties jyrkentäneet aikoja, sillä autolla olemme menneet vuosia sitten viime minuutilla laivaan, niin että luukku pamahti kiinni heti meidän jälkeen.

    Mukavaa tiistaita Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen joskus päässyt autolla laivaan 10 min ennen laivan lähtöä kun olen juuttunut ruuhkaan, mutta nyt se ei taida enää onnistua.

      Poista
  4. Tallinna on kyllä kiva kaupunki. Onneksi kaikki meni kuitenkin loppujen lopuksi hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallinna on todella kiva kaupunki. Yleensä käyn siellä matkoilla, joilla ei välttämättä jää yhtään omaa aikaa, mutta silloin kun sitä jää, löytyy kaupungista aina jotain uutta.

      Poista
  5. Voi kuinka ihania kuvia Tallinnasta! Teidän retkestä voi varmaan sanoa, että loppu hyvin kaikki hyvin. Ihan varmasti ei juur sillä myöhästymisen hetkellä naurattanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hetken aikaa kiroilutti- minkä hengästymiseltä pystyi, mutta vähän ajan päästä jo vähän naurattikin.

      Poista
  6. Olipas huono tuuri mutta onneksi saitte huoneen yöksi.

    No, itse on kerran Lontoossa myöhästynyt lentokoneesta kun kaikki matkalla kentälle meni totaalisen pieleen ja olimme kentällä samaan aikaan kun kone nousi ilmaan.
    Hullut Päivät lennot muuttuivat sitten kalliimmaksi mutta saimme aamun ensimmäisen lennon 5.00 jälkeen. Sitten vaan soitto pomolle "En pääse huomenna heti aamusta töihin...." ja takaisin Lontoon keskustaan syömään hyvin. Puolenyön jälkeen takaisin kentälle, jossa yövyttiin muuta tunti penkillä torkkuen. Mutta hauska matka oli silti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts! Me selvisimme onneksi aika pienillä kustannuksilla lisäyöstä ja lippujen vaihtamisesta.

      Poista
  7. Mekin ollaan menossa Ribeen, juuri ennen joulua. Toivotaan, että me ehditään laivaan ajoissa ja päästään jouluksi kotiin. :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.