Osallistuin kesäkuisilla Taste of Helsinki-ruokafestareilla Electroluxin Chef's secrets-kokkikouluun maajoukkuekokkien johdolla. Sama annos oli tehty jo pressitilaisuudessa toukokuussa, joten valmistimme parini kanssa annoksen ripeästi. Wasabimajoneesi syntyi tehokkaalla sauvasekoittimella kirjaimellisesti sekunneissa, vaikka kokkailuparini ei ollut koskaan valmistanut majoneesia ja oli selvästi epäileväinen onnistuisiko hän. Tehosekoittimella tehtävän majoneesin kassa ei voi epäonnistua, jos ainesosien suhteet vain ovat oikein! Majoneesista tuli niin hyvää, että sitä laitettiin annokseen reilulla kädellä.
Tartarkin syntyi helposti, sehän oli vain kylmäsavustettua lohta maustettuna. Tyylikkään, maukkaan alkuruoan voi todella valmistaa aivan minuuteissa!
Reseptin unohdin Electroluxin keittiöön, mutta suunnilleen näin se meni, resepti neljälle. (Huomasin juuri, että Electrolux on julkaissut reseptit sivuillaan, koko menu löytyy täältä)
Wasabimajoneesi
1 kananmuna
1/2 limen mehu
1 rl dijon-sinappia
hieman mustapippuria
ripaus suolaa
½ tl wasabijauhetta (tai wasabitahnaa)
2 dl rypsiöljyä (huoneenlämpöistä)
Mittaa kaikki ainekset kapeaan kannuun, öljy viimeisenä.
Laita sauvasekoitin kannuun, terä kiinni kannun pohjaan. Käynnistä sekoitin, ja nosta sitä vähitellen kohti pintaa.
Majoneesi on valmis sekunneissa. Wasabia voit sekoittaa majoneesiin lisää, jos maku on liian mieto.
Lohitartar
200 g kylmäsavulohta viipaleina
4 vartta ruohosipulia
mustapippuria
yrttejä tai versoja
Lohitartar
200 g kylmäsavulohta viipaleina
4 vartta ruohosipulia
mustapippuria
yrttejä tai versoja
Silppua kylmäsavulohi ja ruohosipuli pieneksi. Sekoita keskenään, jaa neljään osaan ja muotoile lohimassasta pulla, jonka voit litistää lautasella. Koristele yrteillä tai versoilla sekä majoneesilla.
At Taste of Helsinki food festival in June I attended Electrolux Chef's secrets cooking class. I had clear advance that I had made the same dish already once at Taste of Helsinki launch event in May. I an my cooking partner prepared the dish in minutes an dcould even mentor her a bit wit mayonnaise. She could not believe making mayo is that easy!
Salmon tartar is also super easy to pepare, it's just minced cold smoked fish and chives minced. This stylish appetizer can be made in under 10 minutes.
Wasabi mayo
2 teaspoons coarse Dijon mustard
1 egg
juice of 1/2 lime
pinch of black pepper
pinch of salt
2 dl rapeseed oil (at room temperature)
Measure all ingredients into the pitcher, adding oil last.
Put the blender in the pitcher, a blade attached to the bottom of the pitcher. Start the mixer and lift it slowly to the surface. Mayo is ready in seconds.
Salmon tartar
200 g cold smoked salmon
4 stems of chives
black pepper
1 egg
juice of 1/2 lime
pinch of black pepper
pinch of salt
2 dl rapeseed oil (at room temperature)
Measure all ingredients into the pitcher, adding oil last.
Put the blender in the pitcher, a blade attached to the bottom of the pitcher. Start the mixer and lift it slowly to the surface. Mayo is ready in seconds.
Salmon tartar
200 g cold smoked salmon
4 stems of chives
black pepper
hebs or sprouces for garnishing
Minche salmon and chives. Mix together, divide in four, form balls in yor hands and flatten slightly on plate. Garnish with herbs or sprouts, serve withwasabi mayonaise.
Tyylikäs annos! Ja tosi hyvän näköinen :)
VastaaPoistaKiitos, annos valmistui niin nopeasti, että ehdin vähän tyylitelläkin ja kuvata muiden vielä tehdessä omia annoksiaan
Poista