Meri-Tuulin luistelupossu | Ice skating pork from Pataruokaa book



Syksyiset säät ovat saaneet käpertymään sohvan nurkkaan ja selailemaan Meri-Tuuli Lindströmin uutukaisen Pataruokaa*-kirjan sivuja ja muistelemaan tunnelmallisia julkkareita





Viikonloppuruoan paikasta kisailivat naudanlihapata ja Luistelupossu-nimellä kulkeva possupata. Siippa sai valita näistä kahdesta ja hän valitsi possun. Sitä siis. Reseptikin oli superhelppo kuten pataruoat yleensäkin, vähän kuorimista ja paloittelua, sitten kaikki vain pataan muhimaan. Ihana tuoksu oli vastassa kun tulimme ulkoa kotiin.

Nimi juontaa juurensa luistelureissusta, jonka jälkeen nautittaisiin ihanaa lämmintä pataruokaa. Pakkasta oli kuitenkin ollut niin paljon, että Meri-Tuuli ystävineen oli jättänyt luistelut väliin ja kokoontunut suoraan padan ääreen.

Meri-Tuuli on ollut meillä kotonakin
kokkailemassa, silloin emme tosin tehneet pataruokia.

Luistelupossu
600 g porsaan kassleria
1 lanttu
6 valkosipulinkynttä
5 salottisipulia
1 dl lime picklea (Rajah tai Patak's)
½ dl keltaisia rusinoita
1 kanelitanko
1 laakerinlehti
3 tähtianista
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
2 dl vettä
suolaa

Tarjoiluun basmatiriisiä.



Kuutioi porsaan liha. Kuori ja kuutioi lanttu, kuori valkosipulit ja sipulit.
Laita kaikki ainekset suolaa lukuun ottamatta pataan. Lämmitä pata liedellä kiehuvaksi ja nosta sitten uuniin. Hauduta 140 asteessa ainakin 4 tuntia. Tarkista lopuksi suolan määrä.



Cold fall days have made me take out Meri-Tuuli Lindström's new cookbook Pataruokaa* (Book of stews) and recall the athmospheric book launch party earlier this fall.

Meri-Tuuli has also been cooking in my kitchen, then we didn't make any stews.

I pondered between a beef stew and pork stew. Husband cot to choose and he piked the pork stew. Meri- Tuuli told in the book that she  had made this stew when a groupo of frends planned to go ice skating. In the end weater was too cold, so they got together for lunch without skating first, but the name Ice scating pork remainded.


Ice skating pork

600 g pork neck
1 turnip
6 garlic cloves

5 shallots
1 dl lime pickle (Rajah or Patak's)
½dl yellow raisins
1 cinnamon stick
1 bay leaf
3 star anises
1 can (400 ml) coconut milk
2 dl water
salt to taste

Serve with basmati rice.

Dice the pork meat. Peel and dice the turnip, peel the garlic and onions.
Put all the ingredients except the salt in a pot. Heat  to a boil on the stove, and then lift to oven. Simmer for at least four hours in 140 C degrees. In the end, checkif you need to add salt.


*Arvostelukappale saatu kustantajalta

6 kommenttia :

  1. Miten olinkaan missannut tämän ohjeen? Nyhtölihaa kookosmaidossa - täydellistä marraskuun alun ruokaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän pataan oli näköjään goodie bagissa tarpeitakin; maustepussi, rusinoita ja lime pickleä

      Poista
  2. Meillä pataruoat lisääntyy kun ilmat kylmenee.
    Hyvältä näyttää tämäkin ruoka.
    Ihanaa tiistaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pataruoat ovatkin ihan täydellistä tällaisten säiden ruokaa!

      Poista
  3. Pataruuat ovat syksyn klassikkoja. Ihana essu! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Essun sain What's cooking Helsinki-tapahtumasta. Essuja on kasaantunut vino pino eri tapahtumista ja muutenkin. Osa on mennyt kiertoon, mutta tämän olen halunnut rouhean ulkonäkönsä takia pitää.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.