Kävelyretki Pariisissa

46. Parisiin messumatka takana. Tavalliseen tapaan "omaa aikaa" ei juurikaan jäänyt, yhtenä iltana sentään ehdin takaisin kaupunkiin lentokentän lähellä olevasta messukeskuksesta vielä valoisan aikaan ja ehdin napsia räntäsateen vihmoessa neisenkymmentä kuvaa, siis vähän omalla mittapuullani.


pariisi, matkailu, ranska

pariisi, matkailu, ranska
Tällä kertaa vaihdoimme hotellia. Kaikilla 46 Pariisin messumatkalla olen ollut kaikkiaan vain viidessä eri hotellissa. Ihan sitä ensimmäistä lukuunottamatta olemme aina olleet Luxembourgin puiston lähettyvillä, Luxembourgin asemalta pääsee junalla suoraan messuille lentokentän lähelle.

Uusi hotellimme Bresil on siisti, tosin pariisilaiseen tapaan seinät ovat ohuet ja huoneet ovat todella pieniä, 30 mm linssillä sain kuvaan vain sängynpäädyn huoneen takaseinään peruutettuani.


pariisi, matkailu, ranska


pariisi, matkailu, ranska

pariisi, matkailu, ranska
pariisi, matkailu, ranska
pariisi, matkailu, ranska
Pariisin ravintolatarjonta on runsas, etenkin hampurilasipaikkoja on viime vuosina tullut valtavasti. Kaupungin ravintoloista suosikkini yksin ollessani on L'avant comptoir au marche 6. kaupunginosassa. Pienessä pystybaarissa soi soul ja väki vaihtuu, seisaaltaan voi nauttia laadukkaita viinejä ja pikkupaloja kohtuuhintaan, henkilökunta neuvoo mielellään.


pariisi, matkailu, ranska
Pariisin kaupungintalo on komea näky iltavalaistuksessa. Kiertelin Maraisin alueella ja hyppäsin hotellille vievään bussiin kaupungintalon kulmilta. Metro ei aina ole se kätevin vaihtoehto, mutta onneksi Googlen kartoista saa hyvät reittiohjeet bussireitteihinkin.



pariisi, matkailu, ranska

pariisi, matkailu, ranska

pariisi, matkailu, ranska

pariisi, matkailu, ranska

pariisi, matkailu, ranska

Helmikuun messumatkat osuvat miltei aina ystävänpäivän aikaan, niin nytkin. Ystävänpäivä näkyi etenkin herkkukaupoissa. Suklaarasioita sekä kukkakimppuja kantavia ihmisiä näkyi kaduilla. Omasta "Valentinestani" olin ystävänpäivänä siis erossa, mutta hän sai tuliaisiksi suklaata, juustoja ja kentältä vielä pullon samppanjaa. Samppanjalle on tänä keväänä vielä tarvetta, kun isojen juhlien putki käynnistyy reilun kuukauden päästä.







18 kommenttia :

  1. Ihana Pariisi - ihania tunnelmakuvia!
    Hotellihuoneet ovat monasti niin pieniä, että kun avaa matkalaukun tulee jo ongelma miten liikkua. Viimeisillä työmatkoillani olen ollut sekä Prahassa että Warsovassa yllättynyt huoneiden kokoon
    Mukavaa sunnuntaita - melkoinen pakkanen ulkona!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hotellihuoneet Pariisissa ovat järjestään olleet pieniä. Aikoinaan kun ajoin huoneen kollegan kanssa, toinen joutui nousemaan sängylle, jotta toinen pääsi ohi!

      Poista
  2. Upea tunnelma kuvissa! Minulla on kyllä Pariisin mentävä aukko matkailusivistyneisyydessä - vain päivän olen siellä viettänyt ja nähnyt vaan murto-osan kaupungista. Jospa tulevaisuudessa joku päivä : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pariisissa kannattaa kyllä käydä, kolmen tunnin lennoilla sinne lentää helposti viikonloppulomallekin.

      Poista
  3. Kerran olen Pariisissa päässyt käymään ja haluaisin sinne kyllä uudestaan. Ruoka ja tunnelma jäi elävästi mieleen!
    Ihanaa sunnuntai-iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoan taso on vaihtelevaa, mutta toisaalta jopa 15 eurolla voi saada ihan hyvän kolmen ruokalajin illallisenkin. Viime reissulla kävellessäni muutamaa katua pitkin 6. kaupunginosassa totesin itsekseni syöneeni jokaisessa katujen ravintoloista. Ja niitä oli aika monta!

      Poista
  4. Ihanat kuvat!
    Olen muuten huomannut, että kommenttini eivät aina tule läpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä outoa -ja harmittavaa. Katsoin mahdolliset odottavat kommentit ja roskapostit, eikä niissäkään ollut kommenttejasi. Taitaa olla jokin bloggerin bugi.

      Poista
  5. Ihania kuvia :) kunpa pääsisi itsekkin tuonne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pariisissa on paljon kauniita yksityiskohtia. Paikalliset kyllä hieman ihmetellen katsoivat kun kuvasin esim. ovia.

      Poista
  6. Pariisi <3
    Kivoja kuvia, tuo "pystybaari" kuulostaa houkuttavalta, taustalla musiikki… oih.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. L'avant comptoir au marche on kyllä ihana. Sillä on parin korttelin päässä sisarbaari L'avant comptoir ja sen vieressä "normaali" ravintola Le Comptoir du Relais, mutta au marche on näistä suosikkini.

      Poista
  7. Oi Pariisi! <3 Ennen kävin siellä useammin (en kylläkään 46. kertaa!), mutta viime vuosina mieheni on jotenkin kyllästynyt siihen eikä lähde kanssani. Täytyisi mennä viettämään sinne vaikka tyttöjen viikonloppua jonkun ystävän kanssa. Minulla kun on aina Pariisiin krooninen ikävä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on Pariisiin vähän kompleksinen suhde. Toisaalta nautin siellä olemisesta, mutta samalla assosioin sen vahvasti töihin, kiireeseen, ruuhkajuniin ja sähköpostien äärellä valvottuihin öihin. Syksyn matkoilla koetan aina kuitenkin ottaa muutaman päivän ihan itselleni, jotta pääsen kunnolla nauttimaan kaupungin tunmelmasta.

      Poista
  8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  9. Juuri olen miettinyt kesälomalle Pariisin reissua. Ihania kuvia, ja hyviä vinkkejä, kiitos.

    VastaaPoista
  10. En edelleen tiedä miksi olen tahkonnut 50XLontoossa tai lukuisat kerrat Amsterdamissa ja jättänyt Pariisin väliin, mutta se on must listalla ollut seuraavana kaupunkikohteena.

    Ihania kuvia <3

    VastaaPoista
  11. Kyllä tuo Pariisi viettelee:) En ole koskaan käynyt, mutta niin haluaisin. Nämä kuvat kyllä oli taitavia houkuttelijoita:) Olen vain kuullut, että Pariisin hotellit ovat kalliita ja taso ei mitenkään samaa luokkaa kuin muualla euroopassa. Mitä mieltä sinä olet?

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.