Talvilomajuoma tahinikaakao

Hei talvilomalaiset, eikös kaakao kuulu talvilomaviikkoon kuin mono talvilomalaisen jalkaan? Kysyy ihminen, joka ei ole hiihtänyt yli 20 vuoteen... No kaakao kuuluu ainakin, jollei hiihto nappaakaan.

Tällaisina hyytävän kylminä talvipäivinä alan yht'äkkiä kaipaamaan kaakaota, kahvi tai tee ei silloin aja samaa asiaa. Kaakaossa on jotain lohdullista, lämmön ja maun lisäksi se vie lapsuuden muistoihin. Tahinikaakao ei kuitenkaan ole perinteinen lapsuudesta tuttu kaakao.

Tahini- eli seesamitahna on tuhtia, siinä on enemmän kaloreita kuin suklaassa. Toisaalta pienikin määrä antaa pyöreän pehmää pähkinäistä makua. 

Seesaminsiemenissä on paljon kalsiumia, sinkkiä ja muistille hyvää tekevää E-vitamiinia. Kaakaossa puolestaan on enemmän sydänystävällisiä antioksdiantteja kuin punaviinissä tai teessä ja kaakaon sanotaan olevan hyväksi aivoille. Tätähän voisi pitää siis miltei terveysjuomana.tahini, kaakao

tahini kaakao


tahini, kaakao


Tahinikaakakao


 1½ dl kookos- tai mantelimaitoa


1 rl kaakaojauhetta


½ rl tahinia


1 tl hunajaa


ripaus suolaa


ripaus vaniljaa


ripaus kaneliaSekoita kaikki raaka-aineet yhteen ja lämmitä keskilämmöllä.Pysykää lämpiminä 💜


9 kommenttia :

 1. Enpä olekaan maistanut tahinikaakaota koskaan. Pähkinäinen maku kuulostaa kyllä hyvältä.
  Ihanaa pakkasiltaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi. Kaakaota enemmänkin lämmittelisin auringon lämmössä, mutta vielä ei aurinko lämmitä. Koetetaan nauttia siis näistä kiristyvistä pakkaspäivistä.

   Poista
 2. Pakkanen sen kuin kiristyy ensi viikoksi, kuulemma.. Joten kaakao, jos mikä lämmittää, myös sielua, ainakin näin kaunis kaakaomukillinen.

  VastaaPoista
 3. Mahtaa olla hyvää ja toimisi juuri nyt, kun ulkoa Samun kanssa lenkiltä tultua hytisyttää. Tahini on hyvää, mutta enpä ole tajunnut kaakaohon laittaa.

  Ihanaa pakkaspäivää Tuuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäänkin tekisi pakkassäällä tahinikaakaota mieli, se lämmittäisi ihanasti

   Poista
 4. Kuullostaa mielenkiintoiselta. Jos lähtis vaikka hiihtelee ja antsaisemaan tämmöisen :) Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin kun on sukset oikein päin jalassa...

   Poista
 5. Nyt on ihan uusi kaakaojuoma myös minulle, tätähän on hetimiten testattava. Niin ihanat kuvatkin taas <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Törmäsin tähän jossain ja heti piti kokeilla, tosni vähän muistellen mitä kaakaoon tulikaan - erilaisia versioita kun löytyy. Tahinikaakaosta on tainnutkin tulla pienimuotoinen hitti niinkuin monesta netissä leviävästä ilmiöstä. Kun julkaisin instassa kuvan, Hannan sopan Hanna arvuutteli mitä hän oli edellisenä päivänä tarjonnut lapsilleen pulkkamäessä - tahinikaakaota tietysti.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.