Pelko pois... tätä kannattaa tehdä! Tuloksena oli todella pehmeä ja maukas liha sekä rapea nahka - yksi parhaita kanareseptejä, joita olen kokeillut!
Maidossa ja sitruunassa haudutettu kananpoika
1,5 - 1,8 kg kokonainen kananpoika
1-2 tl suolaa
Mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
1/2 kanelitanko
kourallinen tuoretta rosmariinia
1 iso sitruuna
5 valkosipulinkynttä kokonaisena
5 dl maitoa
Kuumenna uuni 190C asteeseen.
Raasta sitruunan kuoresta keltainen osa ja laita sivuun odottamaan, lohko sitruuna
ja poista siemenet.
Pese kana vedellä ja kuivaa paperipyyhkeillä.
Hiero kananpoika suolalla pippurilla hyvin joka puolelta
Kuumenna öljy rautapadassa kuumaksi. Käytä mieluiten pataa, johon kana juuri mahtuu tiiviisti. Jos käytät keraamista korkeareunaista
uunivuokaa, kuumenna öljy paksupohjaisessa isossa kattilassa ja siirrä
kananpoika ruskistamisen jälkeen uunivuokaan.
Ruskista kananpoika joka puolelta hyvin. Ruskistamisen jälkeen nosta kana padasta lautaselle ja täytä sitruunalohkoilla. Kaada ylimääräinen rasva pois tai ime rasva padasta valelijalla (keittiöliikkeistä, näyttää jättimäiseltä pipetiltä).
Nosta kananpoika
takaisin pataan, lisää loput ainekset pataan. Ripottele rosmariini ja sitruuna
kanan päälle.
Paista kannella peitettynä (tai foliolla peitettynä, jos
käytät kannetonta vuokaa) 40 minuuttia, paista 50 min lisää ilman kantta
(yhteensä 1,5 tuntia). Valele nesteellä muutaman kerran kypsymisen aikana.
Anna kananpojan seistä 5 minuuttia ennen kuin nostat sen padasta. Tarjoile siivilöidyn sitruuna-maitokastikkeen kanssa.
Kananpojan kanssa maistuvat sherryviinietikalla maustettu fenkoli-omena-pekaanipähkinäsalaatti jauunissa paahdetut puikulaperunat.
Oletko sinä koskaan kokeillut reseptiä, josta sinulla on vähn epäilyksiä etukäteen ja ilahtunutkin kuinka hyvä ruoasta tuli?
Maidossa haudutettu lampaanliha oli sellainen, mitä epäilin vahvasti, mutta olin väärässä.
VastaaPoistaHerkulliselta näyttää tämä kanaruoka.
Ihanaa viikonloppua sinulle ❤️
Pääsiäisen tienoilla voisikin kokeilla lammasta maidossa haudutettuna, kiitos vinkistä Outi.
PoistaJamie-fanina sanon, ettei voi tulla huonoa lopputulosta : )
VastaaPoistaEnnen en ollut niin kukkakaalifani, ja epäröin tehdä siitä pyreetä, mutta siitä tulikin huippuhyvää!
Pitäisiköhän kokeilla, en nimittäin välitä kukkakaalista paljoakaan.
PoistaJoo en usko että Jamie huonoa julkaisisi :) Ihanat kuvat ja niin herkullisen näköistä, että menee testiin ehdottomasti!
VastaaPoistaMinä kun en oikein keksi vaihtelua meidän ruokiin, joten pomin nyt teiltä näitä ihanuuksia ja aion yllättää perheeni :D
Olen aina tykännyht Jamien resepteistä, helppoja toteuttaa ja aina hyviä!
PoistaVarmasti herkullista, sillä metsäjänistä ja kania olen tuolla "maitotekniikalla" tehnyt usein. Pitääpä muistaa kokeilla myös broiskuun, kokonainen kanan on niin paljon mehukkaanpaa kuin paloina. Mukavaa uutta viikkoa Tuuli <3.
VastaaPoistaTäytyy kokeilla jotain muutakin lihaa "maitotekniikalla" kun tästä tuli niin hyvää.
Poista