Viisi viikon varrelta

Tähän viikkoon on kuulunut taas kaikenlaista.

Olen nostanut lasia kuningatar Elizabethille, kytännyt lumihankea, halannut tyynyä ja syönyt brunssia illansuussa...

Englantilainen kuohuviini
Englantilainen kuohuviini

Englantilainen kuohuviini


Kaksi englantilaista kuohuviinivalmistajaa; Hattingley Valley ja Ambriel esittelivät viinejään Englannin suurlähetystössä kuluneella viikolla.

Ilmaston lämpenemisen myötä Etelä-Englannin sää on nyt samanlainen kuin Ranskan Champagnen alueella kolmisenkymmentä vuotta sitten, maaperä on myös samankaltaista kalkkipitoista kuin Champagnessa. Alueella tuotetaan laadukkaita kuohuviinejä ja vivaihteikkaat brittikuohuvat kahmivatkin nykyisin alan arvostettuja palkintoja.



Ruokakirja, tammi kirjat

Kevään kaunein ruokakirja on Liemessä-blogin Jennin ja Viimeistä murua myöten-blogin Saaran Brunssikirja*. Kirjaa juhlistettiin after work-brunssilla. Kirjasta ehdottomasti lisää kunhan olen ehtinyt toteuttaa pari reseptiä.



In bloom, kimppu

Viikon kukkakimppu on ihana keväinen kimppu, jonka sain mukaani Brunssikirjan julkkareissa. Ja kuten näkyy, se on päätynyt moniin kuviinkin. En jostain syystä kaipaile "perjantaipuskia" vuoden pimeimpänä aikana, mutta valon lisääntyessä haluan viikonloppukimppuja kotiin.

Kukista puheenollen, missä luuraavat lumikellot? Facebook on muistutellut ottamillani lumikellokuvilla usealta vuodelta -talvella 2015 lumikellot olivat jo helmikuussa nupullaan, tänä vuonna hangesta ei pilkota edes vihreää, saati sitten nuppuja vaikka maanisesti kyttäilenkin talon seinustalla kevään merkkejä odotellen...






Viikon herkullisin paketti oli saamani Cococvin paketti*, josta paljastui mm. luomulaatuisia proteiini- ja aminohappopitoisia hampunsimeniä, kuitupitoisia chiansiemeniä sekä berkullisia, terveellisiä mulperimarjoja. Tuotteet pääsivät heti käyttöön viikonlopun aamuisessa tuorepuurossa. 

Ruokabloggaajille vinkiksi; taustalla oleva "puulevy" on Lidlistä tällä viikolla hintaan 1,99€/rulla ostettua kontaktimuovia,  vähän kauempaa ja isommalla aukolla kuvattuna menee melko hyvin aidosta.


Finlayson, tyyny, nukkuminen

Perjantaiaamuna kävin ennen töitä uudistetussa hotelli Presidentissä kevyessä joogahetkessä Kylli Kukkin johdolla. Pääsin myös kokeilemaan erilaisia Finlaysonin tyynyjä. Nukkumistapani eivät kuulemma ole ihan parhaat vaikka jätin sentään kertomatta herääväni usein puristaen olkapäätäni niin, että olassa on sormenkuvat tai välillä havahtuvani jopa kasvot kämmenen sisällä... kyljellään nukkujalle suositeltiin pään alle korkeaa tyynyä ja toista halattavaksi. Ehkäpä tyynyä halaillessa pysyisivät kädet pois kasvoilta.



Miten sinulla on viikko sujunut, nukutko levollisesti ja pähkäiletkö laillani missä kevän ensimmäiset kasvit viivyttelevät?

15 kommenttia :

  1. Oih, mikä kevätkimppu ja oih, mikä ööööh.. puuseinä! Täytyykin kirmata pikaisesti Lidliin tuota ”seinää” hakemaan, koska on niin hyvännäköinen:D Kevättä tosiaan odottaa malttamattomana ja kimpuilla siihen saa ensiavun, ulkona kun ei näytä mitään kevääseen viittavaa tapahtuvan- paitsi tietenkin tuo ihana valo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ennenkin hankkinut erilaisia feikkilautoja kuvaustaustoiksi, tämä on yksi parhaista ja vielä edullisin!

      Poista
  2. Kiva ja vivahteikas viikko - brunssilta kukkapuskan kanssa halailemaan tyynyjä ja vielä nostelemaan maljoja kuningattaren kanssa;)
    Kiitos vinkistä - tuo kuvauslevy on hieno!
    Aurinkoista sunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, että Lissu oli vain kuvan kautta läsnä, mutta hänkään ei taida kaikkialle ehtiä...

      Poista
  3. Mikä tapahtumarikas viikko - ihana tuo kimppukin! Minäkin olen tapettia seinänä käyttänyt, on kyllä se kevyin ja edullisin kuvausseinämatsku��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on useampi tapettikin taustoina, osa on todella aidon näköisiä kuvissa.

      Poista
  4. Nukun hitsin huonosti, joka ei johdu minusta vaan himpuran kolisevista naapureista. Aivan ihania kuvia ja tuo kukkakimppu on upea. Minullakin on nyt jo useampana viikkona ollut kukkakimppu kotona.
    Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kimppu in ihana, se on muuttanut muotoaan kukkien auetessa ja tulppaanin varsiej kasvaessa. Kun tulppaanit ovat lakastuneet, jäljelle jää vieläpienempi valkoinen kimppu. Joskus heräilen naapurin tömistellessä jo puoli kuuden aikaan makuuhuoneemme yläpuolella olevassa keittiössään, mutat kerrostaloon kuuluvat kerrostalon äänet enkä voi kävelystäkään oikein valittaa.

      Poista
  5. Kiva viikko sinulla! Monesti ihmettelen miten ehditkin niin paljon työsi ohella : )
    Ostin tuon brunssikirjan viikonloppuna. Oli pakko kurkata sen kuvia, sillä olin mukana lukijabrunssilla, missä napattiin siihen viimeisiä ruokakuvia.
    Mulla on viikonloppu sujahtanut pikkuväen kanssa; nyt tytöt olivat meillä vuorotellen ja molemmat saivat jakamatonta huomiota. <3

    Kivaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, brunssi on varmaan ollut ihana!

      Olen ihan yhdinkeskustassa töissä ja monet tilaisuudet ovat ihan näillä nurkilla, tänäänkin yksi kätevästi samassa korttelissa. Harvemmin piipahdan kesken päivää olevissa tilaisuuksissa, aamulla tai illalla järjestetyt sopivat usein paremmin. Venyttelen usein työpäivää sitten aamusta tai illasta. Välillä on kyllä venymistä, sillä harvoin työviikkonikaan ovat ihan 37,5 h.

      Poista
  6. Taas on ollut vauhdikas viikko takana sinulla. Upeasti olet sitä viettänyt shampanjan j brunssin äärellä. Hetken jo hieraisin silmiä, TÄH! nyt se Tuuli nukkuu :D :D...... mut joo, sähän vain testailit tyynyjä. Kiitos muuten vinkistä tuon kontaktimuovin suhteen, pitääpä lähteä metsästämään.

    VastaaPoista
  7. Perjantaiaamuna oli ollut kyllä ihanaa jäädä vähäksi aikaa nukkumaankin, mutta työt kutsuivat. Rento aamu kevyellä "tuolijoogalla" ja hyvällä aamiaisella oli kyllä kiva tapa aloittaa työpäivän aamu.

    VastaaPoista
  8. Cheers Lissulle :) tuo lähetystö on niin kiva paikka vähän kilistellä.
    Tuo tyynyn halaamikuva on kiva - näyttää minustakin siltä kun nukkuisit ihan aikuisten oikeasti.
    En ole ajatellutkaan, että toista tyynyä voisi halata nukkuessaan. Minä nukun aina kyljellä ja nukahdan kun pääni tyynyyn lasken. Seuraavaksi herään sitten kännykän herätykseen.
    Ihana kimppu. Kukkia olen itsekin ostanut ihan urakalla viime viikkoina.
    Eivät taida lumikellot vielä tuon paksun hangen alta nousta...

    VastaaPoista
  9. Minulle suositeltiin vielä selän taaksekin tyynyä, mutta totesin, että sänkyyn pitäisi mahtua vielä toinenkin nukkuja. Aion kuitenkin kokeilla halaustyynyä uuden nukkumatyynyn kanssa. Kuulemma huono nukkua molemmat kädet tyynyt alla kuten usein teen

    Narsissit ovat nyt alkaneet kurotella valoa kohden talon seinustalla. Uskon lumikellojenkin kasvavan hangen alla ja putkahtavan kohta näkyviin.

    VastaaPoista
  10. Luulen, että olen hieman kade tästä Brittisuurlähetystöhommelista, sillä täällä ollaan ihan armottomia Enkkula-ja kuninkaallisfaneja. Eli ihan mahtava tuo tilaisuus. <3 Ihana tuo brunssikirjakin, brunssit on omakin juttu jakäyn mieluiten nykyään miltei ravintoloissa, joko sushilla tai brunssilla.

    Hitsi kun tuo hotelli/tyynytilaisuus alkoi niin aikaisin ja oli tyttären kouluunvienti, sillä olisi ollut mahtavaa olla mukana. :)

    Kivaa viikon jatkoa Tuuli <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.