Syreenisiirappi

Kaupunkihortoilija täällä terve! Kesä on saanut innostumaan taas keräämään (villi)kasveja. Jaupungistakin voi kerätä kasveja syötäväksi, kunhan ei ihan tien tai koiren ulkoilureittien viereltä poimi. Sesonki on edennt hurjaa vauhtia, nyt vuorossa on syreeni.

Syreeni kukkii parhaillaan, sen huumaava parfyyminen tuoksu nousee ikkunasta sisällekin lämpimässä kesäyössä.

Syreenin kukinnoista voi keittää hienon makuisen siirapin. Nypi tertuista irti vain violetit kukinnot irti, vihreistä kukintovarsista siirappiin tulee ruohoista makua.


syreeni, syreenisiirappi, kukkasiirapit, syötävät_kasvit

syreeni, syreenisiirappi, kukkasiirapit, syötävät_kasvit

syreeni, syreenisiirappi, kukkasiirapit, syötävät_kasvit
syreeni, syreenisiirappi, kukkasiirapit, syötävät_kasvit
syreeni, syreenisiirappi, kukkasiirapit, syötävät_kasvit
Syreenisiirappi

2 dl vettä
2 dl sokeria
3 dl syreenin kukkia
puolikkaan sitruunan mehu
pari mustikkaa väriä antamaan

Huuhtele syreenin kukat huolellisesti. Sekoita kattilassa sokeri ja vesi, kuumenna kunnes sokeri sulaa veteen. Lisää kukat, sitruunamehu ja mustikat, kiehauta ja anna hautua matalalla kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä ja siivilöi. Säilytä siirappi jääkaapissa, käytä jäätelön kanssa, juomiin ja leivontaan.

Oletko tehnyt kukkasiirappeja tai koristellut ruokia syreenin kukin?

13 kommenttia :

  1. Ei hitsi voiko syreenistäkin tehdä siirappia, nyt vaan yön pikkutunneilla naapurin pihalta napsimaan. <3 Oot super, en tiennyt tosiaan, että tälläistäkin siirappia on mahis tehdä.

    Ihanaa viikkistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan miltei kaikista syötävistä kukista voi tehdä siirappia. Juuri näin kullankeltaisen voikukkasiirapin ohjeen .

      Poista
  2. Oooh, tätä teen viikonloppuna ihan varmasti, kiitos vinkistä! Kauankohan tämä säilyy jääkaapissa, taidankin tehdä hillosokeriin, niin ei tarvitse heti käyttää.
    Sireenin tuoksuista viikonloppua Tuuli <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siirapin pitäisi kestää jääkaapissa pari viikkoa. Hillosokeri saattaa pidentää säilymistä, mutta siirapista tulee hillosokerin sisältämön pektiinin takia hieman paksumpaa.

      Poista
  3. Jos tuo siirappi maistuu yhtä hyvältä. Kuin mille kukat tuoksuu niin
    ..ah ihanat syreeninkukat, ja kauniit kuvat niistä .Minäkin olen kaupunkihortoilija, mutta täällä sen aika on talvella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä taitaa tosiaan luonnonkierto mennä vähän eri tavalla. Paras hortoiluaika täällä taitaa olla juuri nyt.

      Poista
  4. Ihanan tumma sävy siirapissa on <3 TUota kyllä haluaisin maistaa.
    Ihanaa viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syreenisiirapissa on kaunis väri, tosin se taitaa tulla suurimmaksi osaksi mustikasta. Ilman mustikkaa väri jää aika vaaleaksi.

      Poista
  5. Minulla on mehun valmistelu kesken. Syreeni on vaan niin superhyvä. Pitäisi kokeilla siirapi myös 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syreenimehu varmasti hyvää. Olen itse blandannut siirappia soodaveden tai tonicin kanssa, toimii!

      Poista
  6. Ihana idea & toteutus! Syreenin kukkien tuoksua rakastan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävelylenkitkin tähän aikaan menevät reittejä joissa on eniten kukkivia puita ja pensaita, niitä haluan aina tuoksutella.

      Poista
  7. Täällä juuri tekeillä syreenisiirappi.😊 Kiitos vain ohjeesta.
    Taidan vielä voikukkahilloa tehdä, ennenkuin kukinta on ohi. Niin nopeasti kaikki kukkii kun on hellettä.☀️
    Olen vuosia ollut hulluna hortaan ja mm. maitohorsman kukista tehnyt mehua.😋

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.