Kuusenkerkistä voi keittää myös kuusenkerkkäsiirappia.
Kuusenkerkkien kerääminen ei kuulu jokamiehen oikeuksien piiriin, jotan muistathan kysyä luvan kerkkien keräämiseen maanomistajalta.
Vaaleista kerkistä tehty pesto on heleän vihreää ja metsäistä maultaan. Nauti pastan, kalan tai perunoiden kanssa tai leivän levitteenä. Savukalan kanssa kuusenkerkkäpesto on erityisen herkullista.
Luonnon antimista voi tehdä myös mm. litulaukkapestoa ja myöhemmin kesällä voit kokeilla myös porkkanannaattipeston tekoa.
Kuusenkerkkäpesto
2 dl tuoreita kuusenkerkkiä
1 dl kurpitsansiemeniä
2 valkosipulin kynttä
1 dl raastettua parmesaania tai pecorinoa
1 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Huuhtele ja valuta kerkät siivilässä. Paahda kurpitsansiemenet
pannulla. Paloittele valkosipulinkynnet. Hienonna kuusenkerkät, kurpitsansiemenet
ja valkosipulit blenderissä tai sauvasekoittimella oliiviöljyn kanssa. Mausta
suolalla ja pippurilla.
Oletko koskaan kokeillut kuusenkerkkäpeston tekemistä tai keräillyt luonnon antimia keittiöösi?
Oletko koskaan kokeillut kuusenkerkkäpeston tekemistä tai keräillyt luonnon antimia keittiöösi?
It's great that this is made of all natural products.
VastaaPoistaIsn't it! I love foraging wild plants.
PoistaNokkosia olen keräillyt ja tehnyt lettuja. Ystävän mies on tehnyt nokkosista voimajauhetta (sillä nimellä sitä kutsui). Kuusenkerkkäsiirappia olen jälkkäreissä maistellut ja sopi kivasti ainakin vaniljavaahdon kanssa.
VastaaPoistaKuusenkerkkäsiirapissa on jännä, syvä maku. Muutaman kerran olen tehnyt sitä. Nokonen tosiaan on varsinaista voimaruokaa, joskuks voisin itsekin koettaa kuivaamista.
PoistaKuusenkerkät maistuvat hyviltä myös ihan sellaisenaan :) Olen usein napsinut niitä keväällä koiralenkeillä.
VastaaPoistaNapsin niitä suoraan suuhunkin, raikas hyvä maku!
PoistaKuinka kauan säilyy kylmässä
VastaaPoista