Dukkah sprinkled tuna with red grape fruit and avocado

This friday night meal is easy.

Dukkah sprinkled tuna with red grape fruit and avocado

First make dukkah; roast lightly coriander seeds, jeera, crushed black pepper and sesam seeds, mix with salt and brown sugar.

Peel red grape fruit and take skins off, peel and cut avocado. Sprinkle with pumpkin seed oil.

Grill tuna steaks and sprinkle with dukkah. Serve with avoca and grape fruit salad, home made or store bought aioli and crispy white wine.

Tämä perjantai-illan ateria on helppo valmistaa.

Tonnikala dukkahin ja verigerippi-avocadosalaatin kera

Tee ensin dukkah; paahda kuivalla pannulla korianterin ja sesaminsienmeniä, juustokuminaa ja rouhittua mustaa pippuria. Sekoita joukkoon suolaa ja fariinisokeria.

Kuori verigreippi ja poista lohkoista "nahka", kuori ja leikkaa avocado paloiksi, pirskottele päälle kurpitsansiemenöljyä (esim. Stockmannilta).

Paahda tonnikala kevyesti. Tarjoa verigreippi-avocadosalaatin, aiolin  ja kuivan valkoviinin kera.

1 kommentti :

  1. My mouth is watering!!!
    This looks fabulous. Husband is very fortunate indeed :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.