I made an easy spinach-sundried tomato pie on Sunday.
crust
150 g butter
3 dl flour
3 tsb cold water
filling
1 bag of spinach leaves
1 red onion
6 sundried tomatoes cut in slices
3 eggs
3 dl milk
100 g feta cheese
salt
pepper
fresh herbs
Crumble flour and butter, add water. Form a ball and keep the dough in refrigerator at least for one hour.
Sauté the sliced onion and spinach, let cool. Beat eggs and milk, season and pour over the pie crust, herbs, feta, sundried tomatoes, onion and spinach.
Bake in 200 C for 25-30 min.
For dessert whipped cream mixed with home made orange curd and strawberries.
Sunnuntaina tein pinaattipiirakkaa ja mansikkajälkiruokaa.
taikina
150 g voita
3 dl jauhoja
3 rl kylmää vettä
täyte
pussi pinaattia
punasipuli renkaina
6 aurinkokuivattua tomaattia
100 g fetaa
3 munaa
3 dl maitoa
suolaa
pippuria
tuoreita yrttejä
Nypi jauhot ja voi, lisää vesi ja muodosta taikinasta pallo, anna olla jääkaapissa ainakin tunti.
Kuullota sipulirankaita ja pinaattia, anna jäähtyä. Vatkaa maito ja munat, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada piirakkavuokaan levitetyn taikinan, fetan, sipulin, pinaatin, yrttien ja aurinkokuivattujen tomaattien päälle.
Paista uunissa 200 asteessa 25-30 min.
Jälkiruoaksi mansikoita kermavaahdon ja kotitekoisen appelsiinitahnan kanssa.
That meal looks scrumptious. You are a fabulous cook!
VastaaPoista