(Turkish) abricot season seems to be ending, but found still some a the market made this favorite jam of mine
1 kg abricos halve and pitted
3 dl sugar
a handful of pine nuts
Mix abricot halves and sugat, cover and let stand overnight. Next morning let boil shortly and simmer the mixture for 30 min, mix in pine nuts. Store in sterilized jars. You can season the jam with fresh ginger before simmering, if wanted.
Turkkilainen aprikoosikausi taitaa olla loppumaisillaan. Löysin kuitenkin vielä torilta aprikooseja, joista keitin suosikkihilloani.
1 kg puolitettuja aprikooseja ilman siemeniä
3 dl sokeria
kourallinen pinjansiemeniä
Sekoita aprikoosinpuolikkaat ja sokeri, peitä ja anna mehustua yön yli. Seuraavan aamuna kiehauta ja hauduta n 30 min, sekoita pinjansiemenet joukkoon. Säilö kuumennettuihin purkkeihin. Voit sekoittaa raastettua tuoretta inkivääriä halutessasi hilloon haudutuksen alkuvaiheessa lisämakua antamaan.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.