Cold smoked salmon salad with fresh figs and avocado


I saw this recipe in Swedish magazine Damernas Värld. It looked so delicious I had to make my own version of it the next day.

Cold smoked salmon salad with fresh figs and avocado (for two)

200 g cold smoked salmon
one big avocado
four small fresh figs
Roman salad and arugula
a handful of pumpkin seeds

dressing

juice of a lime
1 tsp honey
dried chili flakes to taste

Slice the salmon, peels and cut avocado, cut figs in four slices, mix with salad. Toast pumpkin seeds in dry pan, sprinkle over salad.

Mix dressing incredients, pour over salad.


 Näin tämän reseptin ruotsalaisessa Damernas värld-lehdessä. Se näytti niin hyvältä, että minun piti tehdä oma versioni heti seuraavana päivänä.

Kylmäsavulohisalaattia tuoreiden viikunoiden ja avokadon kera (kahdelle)

200 g kylmäsavustettua lohta
iso avokado

neljä pientä tuoretta viikunaa
romano-salaattia ja rucolaa
kourallinen kurpitsansiemeniä

kastike

limen mehu puristettuna
1 tl hunajaa
kuivattuja chilihiutaleita maun mukaan


Viipaloi lohi, kuori ja leikkaa avokado, leikkaa viikunat neljään lohkoon, sekoita salaatin kanssa. Paahda kurpitsan siemenet kuivalla pannulla, ripottele salaatin päälle.

Sekoita kastikeainekset, pirskottele salaattiin.

5 kommenttia :

  1. Kylmäsavulohen ja avokadon liitto kuulostaa ja NÄYTTÄÄ siksi houkuttelevalta, että tätä on pakko kokeilla. Kiitos :)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana ohje, kiitos! Pidän avocadosta todella paljon, mutta en ole kokeillut vielä lohen kanssa. Mitä luultavimmin tämä pääsee lauantain listalle.:)

    VastaaPoista
  3. Viikunassa, avocadossa ja lohessa on pehmeät maut, lime piristää niitä juuri sopivasti. Kun näin tämän ohjeen DV:ssä, halusin kokeilla sitä heti!

    VastaaPoista
  4. Yum yum! I love all the ingredients of this dish. Will try it.

    Thanks for all the edible inspiration.

    xx Charlotta

    VastaaPoista
  5. Näyttää ihanalta, tätä on kokeiltava!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.