It's my birthday and there is still plenty of snow

And how do these two things relate to each other?

Birthdays are always some sort of milestones... I also calculate if the spring is on time or delayed by my birthday. If most of the snow has melted by my birthday, spring is in it's average pace. This year there is still plenty of snow and ice (the photo is taken on Thursday morning).

The next measuring point is our wedding anniversary in two weeks.., usually all the snow has melted and sea is completely ice free by then in Helsinki. I wonder if that's the case this year.

About my age...

Have visited dentist and had my eyes checked during the past week. The dentist sounded slightly surprised to when he noted I had all teeth left and in good condition?!?! I suppose all the coevals aren't as lucky... The opticialn told I don't need reading glasses, btu when the time comes when I cannot see to read wiht my normal glasses, my hidden squint helps me with reading... Thankfully I have my next hair appointment only end next mont, I don't want ot discuss about hiding the first grays just now...

Mitä tekemistä syntymäpäivälläni ja lumen määrällä on keskenään?

Paljonkin. Synttärithän ovat aina jonkinlaisia virstanpylväitä ja mittailen kevään kulkua merkittävien päivien mukaan, niitä kun keväällä riittää (omia ja muiden merkkipäiviä, pääsiäinen, vappu, helatorstai... niiden säät yleensä muistan edellisiltäkin vuosilta). Yleensä syntymäpäivääni mennessä lumi on miltei kokonaan sulanut. Tänä vuonna Helsingissä on vielä runsaasti lunta (kuva on otettu torstaiaamuna).

Seuraava mittauspiste on hääpävämme parin viikon päästä... Silloin viimeistään ovat lumet yleensä täysin sulaneet ja meri on jäästä vapaa. Saapa nähdä, miten tänä vuonna käy.

Ai niin... ja siitä iästä...


Kuluneella viikolla olen ollut hammaslääkärissä ja näkötarkastuksessa. Hammaslääkäri kuulosti ilahtuneelta kun saattoi todeta minulla olevan kaikki hampaat jäljellä ja vielä hyväkuntoisetkin... kaikilla ikätovereilla ei siis ilmeisesti ole ihan jokainen oma lego tallella. Optikko totesi, etten tarvitse vielä lukulaseja ja että kun se aika tulee, voin näppärästi kompensoida piilokarsastuksella lukulasien tarvetta... Onneksi kampaaja on vasta useamman viikon päästä, ettei tarvitse juuri nyt puhua ensimmäisten harmaiden peittämisestä...

6 kommenttia :

  1. Ihanaa synttäriä! Kaunis tuo ottamasi kuva!

    VastaaPoista
  2. Happy Birthday!!

    Well having met you in person I can testify that you don't look your age at all! Not that I know the 'secret number' but you say that you are 40+. It doesn't show at all!

    Spring.. So fickle isn't it. One day hope the next despair. Hope all that snow and ice melts away in the April sun very soon so that you can skip into May with ease.

    Have a wonderful birthday my friend and allow yourself to be celebrated well!

    xx C

    VastaaPoista
  3. Synttärionnittelut!!!

    Olet tosi harvinainen tapaus, koska et vielä tarvitse lukulaseja. Itse sain pari vuotta sitten (muita laseja ei ole), ja optikko ihmetteli tosissaan, koska yli nelikymppiset niin harvoin pärjäävät ilman.

    Mutta ollessani tasan 40 kävin lääkärissä pitkittyneen flunssan takia. Sain silloin kuulla ikäiseltäni hyväkuntoisen näköiseltä naisyleislääkäriltä, että hidas toipuminen kuuluu asiaan, koska ikää on kertynyt jo niin paljon (!!!) ja nyt koko elämä muuttuu, kun on jo niin vanha... Silloin ei naurattaut, mut nyt hekotan suu auki, niin että kaikki hampaat näkyy. Ja ihan on kaikki tallella:)

    VastaaPoista
  4. Onneksi olkoon:) Mulla on alkanut tulee ikänäkö mikä on ärsyttävää. Mullahan on rillit mutta nyt huomaan että esim jos lue iPodin kautta nettiä mun pitää ottaa rillit pois päästä kun se on niin pieni. Sitä luettuani silmämunilla menee tovi ennenko pystyvät taas tarkentaa hieman kauemmaksi, vehkaparat. Eikös se niin mene että kun 40 tulee täyteen sen jälkeen on vaan alamäkeä koska takuuaika loppui!!! Mulla on omat hampaat vielä.

    VastaaPoista
  5. ai niin se tietty mainos pongahti taas, käytän safaria. Tuleeko sulla se safarilla kans esiin!?

    VastaaPoista
  6. Violette; pitkälti alle nelikymppisenä minulta leikattiin luomi, jota lääkäri kutsui vanhuudenluomeksi. Olin todella närkästynyt, vaikka hyvähän se oli, ettei ollut mitän huolestuttavaa...

    Lasit on ollut ensi 3-11 v. piilokarsastuksen korjaamiseen, se saatiin korjattua niin, että huomaan sen lähinnä näkötarkastuksessa tietyissä testeissä. Välillä olin muutaman vuoden ilman laseja, 19 v. sain lasit likinäköisyyten, jota onneksi on melko vähn, kuitenkin sen verran, että olen siitä lähtein käyttänyt päivittäin laseja. Kaksitehoihin ei onneksi tarvinnut vielä siirtyä: Ehkäpä pärjään kauankin ilman; äitini sai kaksitehot viisi vuotta sitten ja isälläni ei edelleenkään ole laseja.

    Henrietta; Toisella koneella, jossa on Firefox, ei näy, toisella, jossa on Windows 7, mainos tulee esiin. On ilmeisesti tullut jonkin asentamani gadgetin mukana, poistin pari, mutta asia ei korjaantunut silläkään... Äryttävää.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.