I bought rose petal jam in the Laduré shop in Paris lat winter, the exciting taste came to my mind when I looked at the roses growing on my yard. The recipe was so easy, that it inspired me to pick up the roses in the backyard, guaranteed to be unfertilised and without any toxins.
Rose petal jam
1 liter of lightly packed rose petals, eco farmed and fragrant variety !
1 tablespoon lemon peel (yellow part)
1 tablespoon lemon peel (yellow part)
3 dl water
5 dl jam sugar
lemon juice to taste
Cook the leaves and lemon peel with water in medium heath from 5 to 10 minutes. At this point, the mixture may look slightly miserable, but whe sugar is added, it changes the color of the jam to a bright ruby. Pour the sugar in jam and cook for another 5 - 10 minutes. Season with freshly lemon juice. Allow the jam to cool slightly and stir a few times, so that the petals spread in jam. Store in small jars. Serve with toast pancakes, ice cream or with a mild goat cheese.
Ostin talvella Ladurén liikkeestä Pariisista ruusuhyytelöä, sen jännittävä maku tuli mieleeni kun katselin kotipihani kukkivia ruusuja. Löytämäni resepti oli niin helppo, että se innosti minua poimimaan ruusuja takapihan (tai pensas itseasiassa kasvaa heinikossa kaupungin tontin puolella joutomaalla vanhalla talon rauniolla) taatusti lannoittamattomasta ja myrkyttämättömästä ruusupensaasta.
Ruusuhyytelö
1 litra kevyesti sullottuja ruusun terälehtiä, huom.luomua ja tuoksuvaa lajiketta!
1 rkl sitruunankuorisuikaleita (keltaista osaa)
3 dl vettä
5 dl hillosokeria
sitruunamehua maun mukaan
Keitä lehtiä ja sitruunankuorta vedessä 5 - 10 minuuttia. Tässä vaiheessa keitos saattaa näyttää surkean hailakalta, mutta sokerin lisääminen muuttaa värin kirkkaan jalokivimaiseksi. Kaada sekaan hillosokeri ja keitä vielä 5 - 10 minuuttia. Mausta vastapuristetulla sitruunamehulla. Anna hillon jäähtyä jonkin verran ja sekoita muutaman kerran, jotta terälehdet asettuvat tasaisesti hilloon. Purkita pieniin purkkeihin. Tarjoa vastapaahdetulla leivällä, rapeilla letuilla, jäätelön tai miedon vuohenjuuston kera.
Oi, miten suloista! Lähden heti metsästämään ruusunterälehtiä! Oman puutarhan ruusuja en raaski rikkoa..
VastaaPoista