December 4th; Food with Christmas colors/Jerusalem artichoke soup



Maa-artisokkakeiton kerkeää pyöräyttää työpäivän jälkeenkin, mutta se sopii myös joulunalusajan alkuruoaksi kauniine jouluisine väreineen.

Jerusalem artichoke soup is easy to make even on weeknights, but it also makes a festive appetizer for pre Christmas dinners.

Maa-artisokkakeitto

0,5 kg maa-artisokkia
2 dl ruokakermaa
0,6 vahvaa kasvislientä
1 pieni sipuli
suolaa
pippuria

Kuori ja kuutioi maa-artisokat.

Kuullota kuutioitu sipuli.
Keitä kasvikset kasvisliemen ja kerman kanssa, kunnes maa-artisokat ovat pehmenneet, n. ½ h. Soseuta sauvasekottimella, mausta suolalla ja pippurilla.

Keiton koristeena voit tarjota pannulla paahdettua kylmäsavukinkkua, paahdettuja kurpitsansiemeniä, pecorinojuustolastuja, yrttejä tms, joilla saat lisämakua ja-väriä keittoon.

(Meillä sauvasekoitin hajosi kesken sileäksi soseuttamisen, mutta kaadoin sopan blenderiin ja pyöräytin sen siinä tasaiseksi.)

Jerusalem artichoke soup
 0.5 kg of Jerusalem artichokes
 2 dl cream
 0, 6 l strong vegetable stock
 1 small onion
 salt
pepper
Peel and dice the Jerusalem artichokes.
Sauté the diced onion
Boil the vegetables with  vegetable stock and cream together until artichokes are softened, about ½ hour puree, season with salt and pepper.
You can garnish the soup with pan roast smoked ham, roasted pumpkin seeds, pecorino cheese, herbs, etc.; the soup gets get more flavor and color.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.