Summer 2013 colors trough my eyes

Olin toissa viikolla Pariisissa kaksillakin kangasmessuilla, joilla esiteltiin kevään 2013 vaatetuskankaita. Lupasin kertoa näkemykseni kevään & kesän 2013 väreistä. Tuo Hot Neons-kuva karkasi esille jo vähän etuajassa, kun tein sitä Polyvoressa.

I was in Paris two weeks ago for two fabric fairs and promised to show my interpretention of spring/summer 2013 colors.



Kirkkaat, todelliset neonvärit pomppasivat selkeästi esiin. Ennen messuja näkemissäni trendeissä neonsävyt eivät tulleet näin selkeästi Jos tämä kevät on värikäs, odottakaahan vain ensi kevääseen...

Ensin kaikki katselivat värejä todella häkeltyneenä,; liian kirkkaita, liian kasaria, liian... mutta parin messupäivän jälkeen silmä tottui niihin kummasti kun neonia näkysi kaikkialla herkistä silkeistä sporttisiin puuvilloihin ja uskon, että neonvärejä nähdään ainakin tehosteina tai valkopestyinä versioina myös "aikuisemmissa vaatekokoelmissa". Oma mustan kanssa käyttämäni keltainen hame oli hitti ja todisti monelle, että näitä värejä voivat käyttää uskottavasti (sopivina annoksina) myös teini-iän ylittäneetkin...

Bright neon colors really popped out among other colors. If this spring seems to be colorful, only wait for the next spring...

At first neons looked too bright, too 80's, just too much... but after few days at the fairs and seeing neons everwhere from delicate silks to sporty cottons, they seemed ok. I believe neons will be seen also on more adult garment collections, as accent colors or white washed. My own yellow skirt paired with black was a big hit and convinced many that these colors can be used also by people who have passed their teen years a while ago...

Toinen kasaritakauma ovat haaleat, makeat jäätelöpastellit pinkistä minttuun, muistelin teininä rakastamaani persikan väristä neuletta...

Another flashback from 80's are light ice cream pastels. I recalled my peachy belowed knit I had in the 80's...


Monen mieleen ovat neutraait maan sävyt; kitti oli tämän ryhmä johdossa, sen ympärille voi rakentaa kauniita pehmeäsävyisiä kokonaisuuksia.

The eartly light shades will be loved by many, putty was the leading color in this group, other earthy tones go perfectly with it.

Etniset vaikutteet jatkuvat edelleen niin kuoseissa kuin väreissä; mausteisia sävyjä ja etno- sekä eläinkuoseja.

Ethnic influeces are seen also next spring; spricy tones and tribal & ethnic designs and animal patterns go well together.

8 kommenttia :

  1. Kiva postaus! Vaahtokarkin värit taitavat olla enemmän mun juttuni, mutta jotain kiehtovaa neonväreissäkin on:)

    VastaaPoista
  2. Neutraalit maan sävyt ovat melko iättömiä, joten tuo kategoria on lähinnä sydäntä. Mausteeksi sitten muutamia etnovaikutteita.

    80-luvulla nautin värien riemusta laidasta laitaan: oli Torstain kirkkaankeltainen lasketteluasu sekä jossain vaiheessa myös vaaleankeltainen lasketteluhaalari. Kiitos ei enää samanlaista minulle. Tosin tykkään keltaisesta edelleenkin, mutta paljon pienempinä annoksina.

    VastaaPoista
  3. Aivan huikeat neon korkkarit, voisin hyvin yhdistää mustaan housupukuun ja neon oransseihin kynsiin vaikka olenkin itselleni vakuuttanut että 80- luvulle ei ole paluuta :) Muuten pastelliset karkkivärit houkuttelee näin perus arjessa enemmän :) Suloista sunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista
  4. Pidän näistä jokaisesta. Mitään muuta ei voi odottaakan pitkän musta-harmaa-neutraalin jälkeen.

    Mieleen hiipii, miksi pitää aina ihastua eniten etniseen tyyliin, joka ei väreiltään pue minua yhtään eli mausteisiin väreihin;)

    VastaaPoista
  5. Entisestä elämästä on tuttu tämä Premier Vision. Pieniä kangaspaloja oli hauska katsella :)

    Neonit ovat puhuttaneet myös täällä, päivitellään että mitenkäs niiden kanssa taas pärjätään. Siömä tottuu, mutta taidan jättää suosiolla jo nuoremmille polville. Minttu oli mun suosikki silloin reilut 25 vuotta sitten...

    VastaaPoista
  6. Ihania värejä! Näitä värikoodauksia on kiva saada tietää vähän etukäteen, niin voi hyödyntää kenties jo kuluvan sesongin alelöytöjä vähän eri tavalla, kun tietää, että mätsääviä juttuja on tulossa jatkossakin.

    VastaaPoista
  7. Minäkin olin jo vannonut ettei neonvärejä minulle kiitos (kuljin tässä taannoin GinaTricotin läpi), mutta sinä olit onnistunut keräämään ne niin houkuttelevasti esille, että ehkä nämä värit eletään toisenkin kerran, hieman aikuismaisemmalla tyylillä tällä kertaa.
    Ja kiitos tosiaan väripostauksista, sisustajan on kiva tietää mitä tuleman pitää...

    VastaaPoista
  8. Jännä juttu, mutta nyt itse alan hyvinkin lämmetä väreille, jopa noille "räikeille"! Tänä vuonna kevätkaipuuni on ollut tavallista pahempaa ja nuo värit oikein kutkuttavat.

    Tosi kiva postaus, kiitos!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.