An exciting find; a vintage steamer trunk


Nyt tulee korkeintaan hyvälaatuista valvontakamerakuvaa, mutta olin tästä niin innoissani, että huonossa valaistuksessa piti kuvata.

Sorry for the bad quality of photos, I was so excited about this trunk, that I had to take the photos immdly in poor light.


Toissa sunnuntaina olimme Kruunuhaassa kävelyllä, kun huomasin Kruunukirpun ikkunassa vanhan kanvaspäällysteisen, ison matka-arkun. Ihailin sen hyvää kuntoa ja historiaa henkivää ulkonäköä. Totesin siipalle, ettei vastaavaa uusiotuotantoarkkua saisi samaan hintaan 190 EUR. Hänkin innostui ja kävi seuraavalla viikolla liikkeessä katsomassa arkkua. Se oli valitettavasti varattu...

We had a long walk in Helsinki on Sunday 1½ weeks ago, when I noted a big canvas coated steamer trunk on a flea market window. Price was right; 190 EUR. Husband got excited about it as well and went to take a closer look at it next week wen the store was open. Unfortunately the trunk was already reserved...
 
...mutta loppu hyvin, kaikki hyvin; pari päivää myöhemmin saimme puhelun. Varaaja ei ollut tullut määräaikaan mennessä ostamaan arkkua.

Arkku oli kuulunut yli 90-vuotiaana kuolleelle kruunuhakalaisrouvalle, sitä oli käytetty, mutta se on hienossa kunnossa, sisältäkin miltei  uudenveroisen näköinen, ulkonäön perusteella arkku voisi olla 1900-luvun alusta, max. 20-30-luvuilta. Googlailin näitä, eräällä suomalaisella bloggaajalla oli samanlainen. Hinnat näyttävät vaihtelevan, mutta vastaavia oli nettiantiikkikaupoissa myynnissä jopa hintaan 2000-10000 USD.... Vuittonin vanhat matka-arkut ovat sitten vielä eri hintaluokassa.

Nyt siitä tulee meille taso sohvan viereen. Rakennamme vielä pienen irrallisen korokkeen arkun alle, jotta se nousee hieman korkeammalle.

...but the story has happy ending. The person who had reserved the trunk never came back and we could buy it.

Trunk had belonged to an old lady, who had died in age of over 90 years. It is in mint condition also inside, but I believe it could be from early 1900's or max from 20's or 30's. Now it will have a new life as a side table.

13 kommenttia :

  1. Hei!

    Nyt kun näin arkkunne, totesin että sehän on aivan samanlainen kuin omani. Minulla on "arvokilpi" etusivulla arkun pikkulukon yläpuolella. En muista valmistajaa, muuta kuin sen etä se on valmistettumuistaakseni Helsingissä. Olen nyt töissä, mutta kun kotiudun, otan vaikka kuvan siitä ja laitan sinulle sähköpostilla. Oma osoitteeni on minnamarika@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä sitä valmistajan laattaa ei löytynty, eikä messinkiniittejä, joita sinun arkussasi on, mutta muuten on ihan samanlainen, joten lienee saman valmistajan.

      Poista
  2. Kiitos tiedoista, ihan kiva tietää mahdollista historiaa. Meillä arkku on sisältä verhoiltu vaaleanharmaalla puuvillalla, sisällä on erillinen nostettava taso ja kannen sisäpuolella tähtiminen nauhakuvio messinkiniiteillä kiinnitettynä.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana arkkulöytö! Onnittelut siitä!

    VastaaPoista
  4. Vuoden verran olemme etsineet sopivia vanhoja matkalaukkuja, joita kasata "pöydäksi", mutta suunnitelma muuttui, kun näimme tämän. Nimikirjaimetkin ovat melkein sopivat, yksi ylimääräinen t.

    VastaaPoista
  5. Ei koskaan kannata luovuttaa, sillä onni voi potkaista ihan milloin vain.
    Onnea hyvästä ostoksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaipa arkku oli "meille tarkoitettu", kun varaaja ei tulluta hakemaan sitä. Ainakin se sopii kotiimme tosi hyvin!

      Poista
  6. Kiitos vielä yöpöytä/lipastosta ja lampuista. Lipasto varmaankin tulee jossain vaiheessa näkymään saaressajakaupungissa.blogspot blogissani.

    VastaaPoista
  7. Olipa upea löytö! Tuollaisista onnenpotkuista tulee hyvä mieli pitkäksi aikaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olemme kyllä vallan ihastuneita arkkuun ja varmasti vielä tulevaisuudessakin.

      Poista
  8. Onnittelut hyvästä ja ihanasta löydöstä!

    VastaaPoista
  9. Onpa hieno arkku ! Kaunis ja näyttää tosiaan hyväkuntoiselta.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.