Pasta with pesto and garlic jumbo shrimps

Keitä pasta ohjeen mukaan. Silppua kourallinen yrttejä (käytin itse reilusti persiljaa ja basilikaa).
 
Cook pasta. In the meantime chop handful of herbs. I used parsley and basil.
 
 Pasta jättikatkarapuja hetki oliiviöljyssä (ei liian kauan, sitkistyvät muuten) ja valkosipulin kera, lisää suola ja pippuria maun mukaan. Ostan pakastetut ravunpyrstöt Hakaniemen aasialaismarketeista. Iso pussi, josta riittää useampaan ruokaan, maksoi n. 11 €.
 
Simmer shrimp tails in olive oil with garlic. Don't let simmer too long, or tails will turn rubbery. Add salt and pepper to taste. I have found Asian markets ot be the cheapest places to buy frozen shrimp tails.
 
 Sekoita keitetyn pastan joukkoon pari ruokalusikallista pestoa ja puolet silputuista yrteistä.
 
Mix homemade pesto with pasta, mix in also half of the herbs.
 
 Annostele pasta lautaselle. Lisää loput yrtit ja katkaravun pyrstöt.
 
Serve pasta with shrimp tails and the rest of herbs.
 
Muista lisätä muutama lastu parmesania. Miltei unohtui, niinkuin vähän liian usein tapahtuu; joku lisäke on jäänyt pöydälle tai jääkaappiin ja huomaan sen vasta syötyämme...

Nauti valkoviinin kera. Näppäilin jo Viiniopasta puhelimesta, mutta avulias Alkon analoginen neuvoja veti pidemmän korren; Concha y Toron Sunrise Chardonnay oli sopivan mutkaton arkiviini pastan kera.
 
Don't forget to add few flakes of parmiggiano reggiano for garnishing (as I often do; I find the garnishes on the kitchen top after we already have finished dinner...). Serve with chilled white wine. 

6 kommenttia :

  1. Oi nam! Onneksi juuri söimme pientä (köh) yöpalaa, joten pystyin lukemaan tänän herkullisen postauksen kuolaamatta näppikselle. :-)

    Ja paljon onnea uusista blogikuvioista! Juuri kävin vastaamassa tuohon kyselyynkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan, tuovatko blogikuviot jotain mukavaa mukanaan

      Poista
  2. Lempiyrttejäni, persilja ja basilika. Annos näyttää syötävän hyvältä, mutta sitenhän ne Sinulla aina. Tuttua, jokin oleellinen tarveaine seistä töröttää jääkaapissa. Kuten silloin, kun lupasin viedä baby porkkanoita kouluun välipalaksi. Ihmettelin vain parin päivän päästä, että kuka on ostanut näin paljon porkkanoita. Kunnes muistin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin jos on vieraita, Siippa kysyy onko kaikki ainekset varmasti ruoassa kun kannamme annoksia pöytään. Aika usein tosiaan löydän jotain ruokailun jälkeen pöydältä tai jääkaapista...

      Poista
  3. Ihanan herkullisen näköistä. :P Ja kuinka tunnelmalliset kuvat. Ihana postaus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikonloppuruokailussa pitää ollakin vähän tunnelmaa; kynttilöitä, viinä ja mukavaa musiikkia. Perjantai-illallisella irtaudutaan työviikosta ja laskeudutaan viikonloppuun.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.