A fallen flower vase



Ostin Mercin liikkeestä Pariisista tällaisen "kaatuneen" pullomaljakon.
 
Ei maksanut montakaan euroa, varmaan edullisin tuote koko liikkeessä. Voi silti olla, että miltei samaan hintaan Alkosta löytyisi joku vastaava pullo, jossa olisi viini mukana ...

Vähän manailin painavaa laukkua junassa messuille raahatessani, että pitikö se maljakkokin ostaa, mutta ihan hauskaltahan se näyttää ruokapöydällä. Odottelen, että löydän jostain sellaisia ranskalaisia tulppaaneja, joissa on kaartuva varsi, muutama sellainen voisi näyttää kivalta tässä maljakossa (ja sitten täytyy muistuttaa Siippaa, että kukkien kuuluukin olla sellaisia, kerran hän heitti juuri ostamani ranskalaiset tulppaanit pois, kun ne olivat hänen mielestään "ihan nuutuneet"). Ensimmäisenä kokeilin maljakkoon kuitenkin paria ruusua tarjousruusunipusta.
 
I bought at Merci in Paris a "fallen" glass bottle vase.
 
It didn't cost much, I might have been the most inexpensive item in the whole store. Still I thought if I could have found a similar bottle with wine in it here in Finland...
 
I cursed my heavy luggage in the thrain and on the way to the fairs, did I really have to buy that vase? Anyhow, it looks good on our dinner table. French tulpans could look good in this. (I only would have to remind Husband that the curvy stems are supposed to be like that, he once threw away French tulpans I had just bought, because he thought they had died...). The first flowers I tried in the new vase were few stems of discount roses.

12 kommenttia :

  1. Toihan on tosi kätevä ruokapöydässä kun se ei blokkaa näkyvyyttä yhtään. Korkeat maljakot ja kyntteliköt ovat ruokapöydässä aina vähän haasteellisia kun saattavat ikävästi estää näkyvyyden pöydän toiselle puolelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainoa hankaluus on jos tarjoiluasiata tulevat pöytään. Tämä vie kukkineen pituussuunnassa nimittäin yllättävän paljon tilaa.

      Poista
  2. Hauska maljakko! Voin hyvin kuvitella fiiliksen tuliaislaukkua raahatessa, minäkin onnistun aina löytämään ihan liian painavia ostettavia.

    (Onneksi muuten söin juuri myöhäistä lounasta viimeisempiä postauksiasi lukiessa. Nuo omenaherkut! Slurps!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin luonnollisesti ottanut liikaa vaatteitakin mukaan; sään kun piti vaihdella 30 C ja 15 C välillä viikon aikana ja juustojakin olin ostanut noin 2 kg... Onneksi lähtöselvitysjonossa edessäni oli asiakkaani, jolla oli vielä pullistelevampi ja painavampi laukku, kun takanani oli toinen asiakas, jolla oli pienen pieni käsimatkatavara, jolla hän oli kuulemma pärjännyt mainiosti viisi päivää... Käsimatkatavaraan tuli lähtöselvityksen jälkeen vielä monta kiloa painoa, kun ostin erilaisia muotilehtiä, syyskuun numerot kun painoivat pahimmillaan pari kiloa kappale...

      Poista
  3. Ei hullumpi ollenkaan! Ajattelin heti myös niitä kauniisti kaartuvia ja pitkävartisia tulppaaneja.

    VastaaPoista
  4. Vitsit miten siisti! Mä ajattelin heti jotain herkkiksen värisiä ranunculuksia. Nehän vähän kaartaa, kuten ranskalaiset tulppaanit, mutta niitä taitaa saada kunnolla vasta keväällä.

    VastaaPoista
  5. Aleruusutkin ovat hyvin kestäneet maljakossa miltei kaksi viikkoa, aukesivat upean kokoisiksi. Seuraavaksi maljakkoon täytyy kuitenkin löytää jotain pitkävartista ja kaartuvaa.

    VastaaPoista
  6. Löysin tänne jostakin kautta... Hauska maljakko. Kiva blogi. :)

    VastaaPoista
  7. Onpas tosi kiva maljakko, hieno ja vähän erilainen!

    VastaaPoista
  8. Muistelen jossain aiemminkin nähneeni tämän tapaisen maljakon jossain mutta kun se nyt tuli sopivaan hintaan vastaa, oli se pakko raahata reissusta kotiin.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.