Restaurant review; La Bottega, Tallinn




Pari viikkoa sitten työmatkalla Tallinnan vanhassa kaupungissa ohitin illalla ravintola La Bottegan. Muistelin nähneeni kuvia ravintolasta ja lukeneeni positiivisia arvioita, joten kävelin sisään ja kysyin onko tilaa. Sain vielä helposti pöydän, mutta puolen tunnin päästä, n 19.30 torstai-iltana kaikki pöydät olivakin jo täynnä.

Ravintola oli viihtyisä, vaikka muistelinkin sen olevan jotenkin eri näköinen kuvissa. Näkemäni kuvat oli varmaankin otettu portailta, jolloin perspektiivi on erilainen.
 
I passed restaurant La Bottega in Tallinn's Old Town. I recalled seeing photos and good reviews of the restaurant, so I popped in and asked if they had room for me. I got a table easily, but 30 min later the restaurant was already full.
 
The restaurant looked nice, even though I recalled restaurant looked somehow different in the photos I had seen. They probably had been taken from the steps, so the perspective was different.


Valo ravintolassa oli hyvin lämminsävyistä, joten ruokakuvien väreistä tuli hieman outoja.

Ruoka oli oikein maittavaa, tuo "lihavuori" on siis carpaccio, jossa on salaatti ohuiden lihasuikaleiden alla. Lihaa on siis vähemmän kuin mitä kuva antaa ymmärtää.
 
Pääruoaksi otin  kinkulla ja mascarponella täytettyjä panzerotti-pastanyyttejä tomaatti-basilikakastikkeessa. Erittäin maukas, pehmeän makuinen annos.

Yksin syöminen ravintolassa ei ole yhtään niin mukavaa kuin seurassa, vaikka ruoka olisi hyvää ja ravintola mukava. La Bottega olisi kuitenkin mukavan viihtyisä ravintola pariskunnille tai ystävien kokoontumiseen. Hintataso on melkolailla Helsingin hinnoissa, ehkä aavisuksen edullisempi.
 
Otan yleensä ruokakuvia ravintoloissa, mutta yksin kuvatessa saa joskus hieman outoja katseita Toisaalta ravintoloissa kuvataan nykyään niin paljon, kun kaikilla on ainakin kännykkäkamerat, että se ei enää kiinnitä samalla lailla huomiota. Koetan toki ottaa kuvat aina vähäeleisesti ja ilman salamaa.
 
Otatteko te ravintoloissa ruokakuvia?
 
The light at La Bottega was very warm in tone, so the food photos look a bit strange.

Food was very good, the "meat mountain" is actually thin slices of carpaccio covering salad underneath, so there is actually less meat than the photo seems to show.
 
For main course I had panzerotti pasta pillows filled with ham and mascarpone in tomato basil sauce. Very tasty, smooth tasting dish.
 
To eat alone is not (for me) as nice as having dinner with a companion, even if the food was good and restaurant pleasant. La Bottega I could recommend for couples or get together dinner with friends. Price level was about the same as in similar type restaurants in Helsinki.
 
I take very often food photos in restaurants,even though if I am alone, people might give me strange looks. On the other hand, photographing in restaurants is very common nowadays when people have at least phone cameras with them.  I always try to take my restaurant photos discreetly and with out flash.

Do you take food photos in restaurants?

4 kommenttia :

  1. Minua täällä hymyilyttää, kun sanoit että yksin ravintolassa kuvatessa saa välillä outoja katseita... :), minä saatan ravintolassa kuvata ravintolan kannalta täysin epäoleellisia asioita ja silloin katseet ovat myös outoja, mutta ei se mitään. Me lukijasi pidämme kuvistasi, joten jatka vain...

    VastaaPoista
  2. kävin myös täällä ihan vähän aikaa sitten ja tykkäsin myös kovasti. Ruoat oli hyviä ja palvelu toimi myös :)

    VastaaPoista
  3. Mun omasta käynnistäni on enemmän aikaa ja palvelu oli .... todella huonoa. Ruuat tuli eri aikaan, ei mitenkään eri aikaan vaan ihan kunnolla ERI AIKAAN, välissä oli aikaa 20 min. Sanottiin jo ekoille syökää vaan ekan 5 min odottamisen jälkeen. Kun loppujen ruuat tuli, olivat ekat jo tietenkin syöneet.

    Kun olimme laskua odottaneet tunnin sanoin sujuvalla suomen kielellä tarjoilijalle, joka ei aluksi suomea ymmärtänyt yhtään että me lähdemme nyt ja emme maksa, ei missään joudu tuntia odottamaan, tuli lasku siitä ... 5 min päästä ???

    Monta kertaa olen ajatellut jos saa ravintolassa huonoa palvelua, mutta hyvää ruokaa, pitää ravintolalle antaa uusi mahdollisuus. Tämä ravintola ei saa minulta ikinä uutta mahdollisuutta.

    Mutta kuten huomaamme täydestä ravintolasta, se ei heitä haittaa.

    VastaaPoista
  4. Itse sain hyvää palvelua, englanniksi kylläkin (monet nuoret eestiläiset eivät enää suomea osaa, kun eivät seuraa ja opi kieltä Suomen televisiosta niin kuin vanhempansa aikoinaan. Minulla on paljon eestiläisiä asiakkaita ja miltei kaikkien alle 35 v. ikäisten kanssa kommunikoin englanniksi). Annoksetkin tulivat ihan hyvään tahtiin.

    Olen joissain ravintoloissa, joissa olen käynyt useamman kerran, huomannut eri kerroilla eroa; joskus on saanut hyvää palvelu, joskus vähemmän hyvää. Itsekin olen jättänyt enää käymättä, jos jostain paikasta on jäänyt erikoisen huono kuva.

    Itselleni jäi La Bottegasta hyvä mieli, toisaalta Tallinnassa on niin paljon mielenkiintoisia ravintoloita, että seuraavan kerran menen varmaan johonkin muualle (mikäli kerkeän ravintolaan, päivän työreissuilla en yleensä ehdi...)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.