Asian salad with pulled pork


 
Ostan aina silloin tällöin Hakaniemen hallista possunlapaa, hauduttelen sitä hitaasti parin päivän ruokiin. Possu vain paranee, kun sen lämmittää seuraavana päivänä. Lihasta voi myös kätevästi kaapia jääkaapissa jähmettyneet rasvat.

Tällä kertaa ajattelin tehdä bahn mi-leipiä, mutta kun kotoa löytyi iso kasa eräästä tilaisuudesta edellisenä päivänä kotiin kulkeutuneita leikattuja patongin paloja, teinkin "aasialaista cole slaw"- salaattia sekä minttu-thaibasilika-korianterisalaattia ja tarjosin paahdettuja patonkiviipaleita possun kanssa
.
 
Cole slawn ja kastikkeen reseptin mukailin täältä (mm retiisin sijaan kaalia). Possuresepti vaihtelee, mutta tämä on aika lähellä viimeksi tekemääni.
 
Once in a while I buy pork shoulder in Hakaniemi food hall and simmer it for several hours.
 
The meat just gets better when reheated the next day and the extra fat can be scraped off when the meat has stood in the fridge overnight.
 
This time I craved for Vietnamese bahn mi sandwiches, but had left over baguette pieces from an event the night before, so I made "Asian cole slaw" and mint-thai basil-cilantro salad and served toasted baguette slices with the pork.
 
Cole slaw and sauce recipe I found here, but twisted the recipes a bit as usual.

I vary my pork recipe, but this one is quite close to the one I tried last time.

2 kommenttia :

  1. Hei! Herkulliselta näyttää... Blogissani on Sinulle tunnustus:)

    VastaaPoista
  2. Onpas hyvännäköinen annos.
    Tein viikonloppuna myös possunlapaa.
    Maustoin suolalla ja pippurilla ja sitten uunivuoassa leivinuuniin. Puolen tunnin päästä kääntö ja kansi päälle. Parin tunnin päästä oli valmista.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.