Oil well


Ne, jotka pitävät Lumoa lähinnä ruokablogina, joutuvat nyt yllättymään. Tänään ei puhutakaan ruokaöljyistä (joista voisi myös tehdä postauksen), vaan kosmetiikkaöljyistä.
 
Öljyt nousivat viime vuonna yhdeksi kosmetiikan puheenaiheksi. Uutuuksiksi niitä ei ihan voi sanoa, monella sarjalla kun on ollut öljyjä jo kauan.
 
Olen Parisiin reissuilta ostanut jo useamman vuoden Nuxen Huile Prodigieuse-kuivaöljyä. Öljyä saa Suomestakin, mutta Pariisista olen kotiuttanut sitä noin puoleen hintaan. Olen käyttänyt monikäyttöistä öljyä yövoiteena, kaheita kyynärpäitä pehmentämään ja hiuslatvoja sileyttämään. Ohut öljy imeytyy hiuksin ja ihoon nopeasti jättäen ne pehmeäksi.
 
Viime matkalla ostin Nuxea, mutta vaihtelun vuoksi myös Lieracin Huile Sensoriellea. Tällä öljyllä on kutakuinkin samat ominaisuuden kuin Nuxen öljyllä, mutta koostumus on paksumpi.

Kolmas öljy on Kerastasen Cristalliste Lumier liquid. Tämän öljymäisen seerumin sain Liv Boxin mukana. Hyvä tuote, ei tosin mitenkään ylivoimainen hiuksissa Nuxeen tai Lieraciin verrattuna.

Saimme Siipan kanssa Indiedays Inspirationin lanseeraus-juhlissa kortit, joissa luvattiin joulukuun Liv Box ilmaiseksi käyttöön. Logo oli sama kuin Liv-kanavalla, joten ajattelin ensin, että kyseessä on jonkin kanavapaketin käyttö ilmaiseksi joulukuussa. Uteliaisuus kuitenkin voitti ja menin nettisivuille katsomaan mistä on kyse. Liv box lienee jossain kytköksessä kanavaa, kun nimi ja logo on samanlainen, mutta kyseessä onkin jonkinlainen kuukausittain lähetettävä kosmetiikkapaketti, jokan sisältöä ei tiedä etukäteen. Muistelen nähneeni netissä vastaavista englantilaisista ja amerikkalaisista kuukausipaketeista mainoksia. Hinta on aika edullinen, mutta en kuitenkaan kokeilun jälkeen tilannut, kun paketissa voi aina olla jotain huteja ja ostan mieluummin tuotteita, joille tiedän olevan käyttöä. Ilmeisesti aika moni muukin lahjakortin saanut luuli lahjakortin olevan kanavapakettiin, monet jättivät niitä pöydille, enkä muista nähneeni Indiedaysin blogeissakaan mainintoja paketista.

Tilasin tietysti meille molemmille paketit, kun ilmaiseksi sain. Seerumin lisäksi paketissa oli Dr. Hauschan ruusuvoidetta, kynsitarroja ja kokeilupakkaukset kuorintavoiteesta sekä Lancomen La Vie Est Belle-parfyymista.

Öljyjä on siis vähintään kevään tarpeiksi, kun Cristallistea on kaksi pulloa, Lieracin öljyä kolmannespullollinen ja Nuxen öljyä koko pullo. Pariisin edullisessa lempparikempparissani on monia erilaisia apteekkikosmetiikkasarjojen öljyjä, mutta taidan jatkossa pitäytyä hyväksi havaitussa Nuxen öljyssä, se on ohuemmalta koostumukseltaan vähän miellyttävämpi kuin Lieracin. Kristalliste jää tässä arviossa pronssille, kun se on tarkoitettu vain hiuksille.

 

Those who think that Lumo is mostly a food blog will now be surprised. I am not writing about of cooking oils, but cosmetic oils.

Oils rose last year as one of the most interesting cosmetic products, they aren’t really novelties as many cosmetic brands have had oils for a long time.


I have purchased in Paris for several years Nuxe’s Huile Prodigieuse-dry oil. The oil may also be bought in Finland, but in Paris I have found it for about half the price. I have used the multi-functional oil as night cream, soften dry elbows and for hair ends. Thin oil is absorbes quickly into the skin and hair, leaving them soft.

I bought on the last trip to Paris also Nuxe’s oil , but also a bottle of Lierac Huile Sensorielle. This oil has more or less the same characteristics as the oil Nuxen, but the composition is thicker.


The third oil is Kerastase’s Cristalliste Lumier liquid. A good product, but it isn’t superior to Nuxe or Lierac.

I think I will stick with the tried and tested Nuxe oil, I like the thinner oil a bit more than Lierac’s oil. Kristalliste landed on third place in this competitor, as it is only intended for hair.

5 kommenttia :

  1. Täytyy kyllä kokeilla näitä öljytuotteita, kiitos näistä vinkeistä!

    VastaaPoista
  2. Minulla on tapana hurahtaa kaikenlaisiin kosmetiikkatuotteisiin ja kaapista löytyykin pari hiukan käytettyä (ja varmaankin jo vanhentunutta...) öljyä. Olen kuitenkin todennut olevani auttamattoman huono ylipäätään muistamaan kehon rasvaamista ja öljyt ovat matkatyöläiselle erityisen hankalat kuljetettavat. Sen kyllä olen myöskin todennut, että öljyt imeytyvät todella hyvin - kuiva ja nääntynyt ihoni oikein imaisee öljyn itseensä. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään näitä matkoille ota mukaan, ovat painavissa ja hajoavissa lasipulloissa. Kotona sen sijaan olen vuoden verran käyttänyt yövoiteen sijaan ja viime aikoina myös hiuslatvoihin. Tosin nyt hiuslatvat ovat niin kuivat kun edellisestä hiusten leikkuusta on jo aikaa, ettei niihin auta kuin kampaajan sakset. Onneksi kampaaja on ensi viikolla.

      Poista
  3. Juuri noita öljyjä en tunne, mutta minulla on yökäytössä Clarinsin Huile Orchidée Bleue. Toimii tosi hyvin. Ihastuin alunperin Kiehlsin yö-öljynäytteeseen, joka kesti minulla monta kuukautta. Sitä hankin taas heti, kun siihen liikkeeseen uudestaan osun. Paremmin kuin mikään voide, tehoaa kuiviin käsiini Ceridalin ihoöljy. Käytän sitä varsinkin töissä.

    VastaaPoista
  4. Hei, huikkaatko, mikä olikaan lempparikempparisi Pariisissa? Olen lähdössä Pariisiin ensi kuussa, joten vinkki olisi tarpeen.

    -Lilith

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.