Jälleen resepti Donna Hayn Fast, Fresh, Easy-kirjasta. Vieläkin harmittaa, että kolme vuotta sitten Sydneyssä kuljin kaksikin kertaa parin korttelin päästä tämän australialaisen ruokagurun liikkeen ohi löytämättä sitä...
Melko tavallinen kasviskeitto aineksiltaan, mutta paseerattu tomaatti ja raastetut vihannekset tekevät yhdistelmästä vähän normaalista poikkeavan. Siippa totesi keiton tuntuvan ruokaisammalta ja täyttävämmältä kuin vastaava määrä soseutettua keittoa.
Donna Hayn helppo kasviskeitto
2 tl oliiviöljyä
1 sipuli, hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä murskattuna
2 tl tuoretta timjamia
5 dl paseerattua tomaattia
5 dl kanalientä
1 porkkana, kuorittuna ja raastettuna
1 kesäkurpitsa, kuorittuna ja raastettuna
1 palsternakka, kuorittuna ja raastettuna
hienoksi raastettua parmesaania
Kuumenna öljy kattilassa
keskilämmöllä. Lisää sipuli, valkosipuli, timjami ja kuullota 3 minuuttia tai
kunnes ne ovat pehmenneet.
Lisää paseerattu tomaatti, kanaliemi, porkkana, kesäkurpitsa ja
palsternakka. Peitä ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta 15 minuuttia tai kunnes
vihannekset ovat pehmeitä. Annostele lautasille, lisää timjamia, pippuria ja
raastettua parmesaania.
Donna Hay’s easy vegetable soup
2 tsp olive oil
1 onion, finely chopped
2 garlic cloves, crushed
2 tsp lemonthyme leaves
500 ml passata
500 ml chicken stock
1 carrot, peeled and grated
1 courgette, peeled and grated
1 parsnip, peeled and grated
finely grated parmesan,
to serve
Heat a saucepan over medium-high heat. Add oil,
onion, garlic and thyme and cook for 3 minutes or until soft.
Add the passata, stock, carrot, courgette and
parsnip. Cover and bring to the boil. Allow to simmer rapidly for 15 minutes or
until the vegetables are tender. To serve, ladle into bowls and top with thyme,
pepper and grated parmesan.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.