My take on Donna Hay's root vegetable salad



 
Ja taas mennään Donna Hayta mukaillen! Tosin hasselpähkinät ovat vaihtuneet pecanpähkinöiksi, feta marinoiduksi vuohenjuustoksi, korianteri satunnaisiksi yrteiksi ja sumakki Istanbulista hankkimakseni mausteseokseksi... Ei ohjeita niin uskollisesti tarvitse seurata...
 
Versioitu Donna Hayn juuressalaatti
 
2 palsternakkaa
3 porkkanaa
kourallinen pähkinöitä
 
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
suolaa
pippuria
 
100 g vuohenjuustoa tai fetaa
yrttejä
sumakkia (itämaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä)
 
Kuori ja leikkaa porkkanat ja palsternakat neljään osaan pitkittäin. Laita vuokaan.
 
Sekoita kastike öljystä, hunajasta, suolasta ja pippurista. Pirskottele puole juuresten päälle, sekoita. Lisää pähkinät.

Paista 200 asteessa folion alla 15 m, poista folio, sekoita ja paista vielä 15 min tai kunnes juurekset ovat pehmenneet.
 
Lisää kypsien juuresten päälle fetaa tai vuohenjuustoa, yrttejä ja sumakkia.
 
Again a Donna Hay recipe!  Or almost… hazelnuts have been changed to pecans, feta to marinated goat cheese, cilantro to miscellaneous herbs and sumac to a seasoning I bought in Istanbul... This is one of the recipes that can be varied in many ways.
My take on Donna Hay's root vegetable salad
 
2 parsnips
3 carrots
a handful of peanuts
  
3 tablespoons olive oil
1 tablespoon honey
salt
pepper
 
100 g goat cheese or feta cheese
herbs
sumac (from oriental food stores)
 
 
Peel and cut the carrots and parsnips into quarters lengthwise. Place in a baking dish.
 
Mix the dressing of oil, honey, salt and pepper. Sprinkle half on the  root vegetables, stir. Add nuts.
 
Bake at 200 degrees for 15 m covered with foil, remove the foil, stir and cook for a further 15 minutes or until the root vegetables are softened.
Top the root vegetables with feta or goat cheese, herbs and sumac.
 


3 kommenttia :

  1. Voi, näyttää tosi herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Miten tuo voikin näyttää niin hyvältä! Porkkanaa ja palsternakkaa, ei uskoisi?! Ja taatusti on maukastakin,nam:)

    VastaaPoista
  3. Palsternakka on nykyisin ihan suosikkejani, muutenkin olen opetellut syömään enemmän juureksia. Edullista ja hyvää.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.