Oven baked meatballs with tomato sauce and ricotta

 
 
Arki-illan työvaiheiltaan nopeahkoa lihapullapaistosta tein pari päivää sitten.

Ensin keitin pari kourallista pastaa, joka laitettiin kypsänä uunivuoan pohjalle, tämä voi olla ylijäänyttä pastaa edelliseltä päivältä. Päälle raakoja lihapullia, kotitekoista ricottajuustoa ja tomaattimurskaa, johon olin sekoittanut reilun ruokalusikallisen pippuri-Creme Bonjouria. Koko komeuden päälle ripottelin vielä mozzarellaa ja paistoin vuokaa 200 C uunissa 40 min ensin folion alla ja viimeiset viisi minuuttia ilman foliota, jotta juusto sai väriä, muttei kärähtänyt.


Makkaratalkoiden "makkarataikinaa" jäi yli kun kuoret loppuivat. Pakastin lopputaikinan lihapullina, jotka oli kätevät napata pakkasesta sulamaan seuraavaksi arki-illaksi. Tähän ruokaan käy miltei mikä tahansa lihapullaresepti.

Edellisenä iltana tein ricottaa, jota on helppo valmistaa kotona. Tähän käy hyvin myös kaupan ricottajuusto tai sen voi jättää poiskin.
 
Juustonteosta ylijääneen heran otin talteen ja käytin sen veden sijaan patonkitaikinaan. Seuraavana aamuna aamiasta tehdessäni annostelin ainekset (5 dl heraa, pussi kuivahiivaa, suolaa, 2 rkl oliiviöljyä ja 2 dl sämpyläjauhoja, paistetaan 200 C uunissa parikymmentä minuuttia) Kitchen Aidin kulhoon ja annoin koneen pyörittää taikinaa muuta puuhaillessani. Taikinan laitoin nousemaan työpäivän ajaksi kannelliseen öljyttyyn astiaan. Herapatongeista tulikin muhkeita.


Meatball casserole is easy to prepare after work day.

Place few handfulls of cooked pasta in oven proof dish. Place raw meat balls, ricotta, and a can of crusehd tomaoes mixed with few spoongulls of cream cheese on top. All this I topped with handful of mozzarella and baked in 200 C oven for 40 min covered with foil, then another 5 minutes without foil so mozzarella gets a nice golden hue.

I had frozen leftover sausage dough in meatball form, but you can use any meatball recipe you want. I also made home made ricotta, but store bought is ok as well.

I used the left over whey form ricotta making for baking. The next morning I mixed ingredients (5dl whey, a bag of dry yeast, salt, 2 tbsl olive oil and 2 dl flour) in Kitchen Aid while I was eating breakfast. Dough raised while I was at work and I baked baguettes in the evening in 200 C oven for abt 20 min.
 

4 kommenttia :

  1. Nam ! Tässä just mietinki mitä meillä tänää syötäis ;)

    VastaaPoista
  2. Aivan uskomattoman hyvältä näyttää ja kuulostaa, kokeilen heti huomenna, ihanaa saada ohjeita, joita minäkin uskallan kokeilla, (en ole hyvä uusien ruokien kanssa) ja vielä leipääkin... olet taitava, haluaisin istua ruokapöydässäsi.
    XX

    VastaaPoista
  3. Nam, vaikuttaapa herkulliselta!:) Tällaisia helppoja ja nopeita arkiruokareseptejä tarvitsee aina, välillä kun tuntuu ettei meinaa millään keksiä "mitä tänään syötäisiin"!:D

    VastaaPoista
  4. Suosin helppoja ohjeita, muutenhan arkena pääsisi syömään puolilta öin... Mausta ei silti tarvitse tinkiä.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.