Donna Hay's bread crumb pasta & my avocado bruschetta





En ole koskaan tehnyt mistään keittokirjasta yhtä lyhyessä ajassa näin montaa ruokaa. Donna Hayn Fash, Fresh, Simple on todella noussut ykkössuosikikseni.
 
Tämä helppo pasta on viimeisin kokeiluni.
 
 
Leivänmurupasta
 
200 g spagettia
100 g rapeaa leipää
8 puolikasta aurinkokuivattua tomaattia
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1/2 rkl oliiviöljyä
  kourallinen pieniä basilikanlehtiä
1 pieni buffalomozzarellaa puolitettuna
2 rkl balsamiviinietikkaa
  extra virgin-oliiviöljyä ja hienoksi raastettua parmesaania
 

Keitä pasta isossa kattilassa kiehuvassa suolatussa vedessä 8-10 minuuttia tai kunnes pasta on al dente. Valuta ja laita takaisin kattilaan.

Kun pasta kiehuu, laita leipä, tomaatti, valkosipuli ja öljy tehosekoittimen kulhoon, mausta suolalla ja pippurilla, käytä konetta pulsseina, kunnes seos on pientä murusia. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lisää muruseos ja kypsennä sekoittaen, 4-5 minuuttia tai kunnes muruset ovat kullankeltaisia​​. Ripottele muruset ja basilikan lehdet pasta joukkoon.

Laita puolikas mozzarella annoksen päälle. Valele balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä mozzarellan päälle. Ripottele parmesania.

 
Avocadobruschetat ovatkin sitten ihan omasta päästä...
 
Avocadobruschetat
 
1 pienehkö avocado
situunamehua
6 palaa patonkia
valkosipulin kynsi
suolaa
 
Paahda patongin palaset pannulla molemmin puolin. Hankaa patongin palaset toiselta puolelta halkaistulla valkosipulinkynnellä.
 
Murskaa avocadon hedelmäliha haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon loraus sitruunamehua (estää tummumista) sekä ripaus suolaa.

Levitä avocadotahna patonkipalasille. Tarjoa.
 
 
I've never done so many recipes out of a single cookbook a short time. Donna Hay's Fash, Fresh, Simple has truly risen as my favorite cookbook.



This easy pasta is the latest experiment.
 
Bread crumb spaghetti
 
 
200 g spaghetti
100 g sourdough or crusty bread
8 halves sun-dried tomatoes
2 garlic cloves, crushed
1/2 tbsp olive oil
 small handful of small basil leaves
1 small buffalo mozzarella, halved
2 tbsp balsamic vinegar
 extra olive oil and finely grated parmesan, to serve
 
Cook the pasta in a large saucepan of boiling salted water for 8–10 minutes or until al dente. Drain and return to the pan to keep warm.
While the pasta is cooking, place the bread, tomato, garlic, and oil in the bowl of a food processor, season with salt and pepper, then process in short bursts until the mixture resembles small crumbs. Heat a frying pan over medium-high heat. Add the crumb mixture and cook, stirring, for 4–5 minutes or until crumbs are golden. Toss the crumbs and basil with the pasta.
Divide between serving bowls and top with the mozzarella. Drizzle with balsamic vinegar and extra olive oil. Sprinkle with parmesan.
 

Avocado bruschettas are my own super simple recipe.

Avocado bruschettas

 
1 small avocado
lemon juice
6 pieces baguette
garlic clove
salt

 

Toast the baguette in a pan on both sides. Rub the baguette slices on the other side with halved garlic clove


Crush the avocado flesh with a fork in a bowl. Stir in few drops of lemon juice (to prevent darkening) and a pinch of salt.
 
Spread avocado paste on baguette slices. Serve.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.