En ole koskaan tehnyt mistään keittokirjasta yhtä lyhyessä ajassa näin montaa ruokaa. Donna Hayn Fash, Fresh, Simple on todella noussut ykkössuosikikseni.
Tämä helppo pasta on viimeisin kokeiluni.
Leivänmurupasta
200
g spagettia
100
g rapeaa leipää
8
puolikasta aurinkokuivattua tomaattia
2
valkosipulin kynttä murskattuna
1/2
rkl oliiviöljyä
kourallinen pieniä basilikanlehtiä
1
pieni buffalomozzarellaa puolitettuna
2
rkl balsamiviinietikkaa
extra virgin-oliiviöljyä ja hienoksi
raastettua parmesaania
Keitä
pasta isossa kattilassa kiehuvassa suolatussa vedessä 8-10 minuuttia tai kunnes
pasta on al dente. Valuta ja laita takaisin kattilaan.
Kun
pasta kiehuu, laita leipä, tomaatti, valkosipuli ja öljy tehosekoittimen kulhoon,
mausta suolalla ja pippurilla, käytä konetta pulsseina, kunnes seos on pientä
murusia. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lisää muruseos ja kypsennä
sekoittaen, 4-5 minuuttia tai kunnes muruset ovat kullankeltaisia.
Ripottele muruset ja basilikan lehdet pasta joukkoon.
Laita
puolikas mozzarella annoksen päälle. Valele balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä
mozzarellan päälle. Ripottele parmesania.
Avocadobruschetat ovatkin sitten ihan omasta päästä...
Avocadobruschetat
1 pienehkö avocado
situunamehua
6 palaa patonkia
valkosipulin kynsi
suolaa
Paahda patongin palaset pannulla molemmin puolin. Hankaa patongin palaset toiselta puolelta halkaistulla valkosipulinkynnellä.
Murskaa avocadon hedelmäliha haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon loraus sitruunamehua (estää tummumista) sekä ripaus suolaa.
Levitä avocadotahna patonkipalasille. Tarjoa.
Levitä avocadotahna patonkipalasille. Tarjoa.
I've never done so many recipes out of a single cookbook a short time. Donna Hay's Fash, Fresh, Simple has truly risen as my favorite cookbook.
This easy pasta is the latest experiment.
This easy pasta is the latest experiment.
Bread crumb spaghetti
200 g
spaghetti
100 g
sourdough or crusty bread
8 halves sun-dried
tomatoes
2 garlic
cloves, crushed
1/2 tbsp
olive oil
small handful of small basil leaves
1 small
buffalo mozzarella, halved
2 tbsp
balsamic vinegar
extra olive oil and finely grated parmesan, to
serve
Cook the
pasta in a large saucepan of boiling salted water for 8–10 minutes or until al
dente. Drain and return to the pan to keep warm.
While the
pasta is cooking, place the bread, tomato, garlic, and oil in the bowl of a
food processor, season with salt and pepper, then process in short bursts until
the mixture resembles small crumbs. Heat a frying pan over medium-high heat.
Add the crumb mixture and cook, stirring, for 4–5 minutes or until crumbs are
golden. Toss the crumbs and basil with the pasta.
Divide
between serving bowls and top with the mozzarella. Drizzle with balsamic
vinegar and extra olive oil. Sprinkle
with parmesan.
Avocado bruschettas
1 small avocado
lemon juice
6 pieces baguette
garlic clove
salt
Toast the baguette in a pan on both sides. Rub the baguette
slices on the other side with halved garlic clove
Crush the avocado flesh with a fork in a bowl. Stir in
few drops of lemon juice (to prevent darkening) and a pinch of salt.
Spread avocado paste on baguette slices. Serve.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.