Silk and cashmere

 
Silkki ja cashmere ovat puuvillan ja villan ohella suosikkimateriaalejani vaatteissa. Vaikka molempien hinnat ovat kallistuneet roimasti viime vuosina, saattaa alennusmyynneistä tehdä löytöjä. Miltei kaikki kuvien vaatteet ovat alennuskampanjoista tai sesonkialeista hankittuja.

Nyt kun olen palannut yli viikon sairasloman jälkeen töihin, haluan pukeutua lämpimästi ja mukavasti. Kevyt silkki ja pehmeä cashmere ovat siihen omiaan. Näiden yläosien kanssa käytän mustia housuja ja pitkiä mustia nahkasaappaita.
 
En ole ollut työurallani kuin kerran näin pitkään sairaslomalla. Parikymmentä vuotta sitten olin hevosen pureman jäljiltä kuusi viikkoa sairaslomalla. Yhdeksän vuotta sitten olin viime viikon kuumeen lisäksi toisen kerran aikuisiällä yli 39 C kuumeessa Puolasta saamani ärhäkän kampyobakteerin takia, mutta silloin sairastin kesälomalla 2½ viikkoa ja tokenin sopivasti työkuntoon loman lopuksi... Onneksi en sillä kertaa uskonut ensimmäistä terveydenhoitajaa, jonka pakeille pääsin ja hankkiuduin pari päivää myöhemmin lääkäriin. Lääkäri oli aika närkästynyt, kuinka julkisella puolella sahaavaa kuumettani ja matkalta tuliaisina tullutta vatsatautia ei oltu millään lailla vaivauduttu tutkimaan. Kampyklobakteerin vatsataudin ja kuumeen lisäksi jälkitautina voisi nimittäin tulla krooninen reuma.

Silk and cashmere besides cotton and  wool are my favorite materials. Even though prices of both have risen a lot in the past years, I have found many good silk and cashmere garments and accessories in sales.
 
Now when I am back to work after over a week sick leave, I want to wear comfortable, warm clothes. Light weight silk and soft cashmere are good materials. With all the below combinations I can wear black trousers and tall black boots.

I have been only once before on this long sick leave. Twenty years ago a horse bit a piece out of my arm and then I was on sick leave for six weeks. I have only once since my teens had 39 C fever. Nine years ago I got an agressive kampylo bakteria at holidays in Poland. I was quite sick for 2½ weeks, but of course, during summer vacation...
 
 Rilsin vuosia vanha silkkipaita ja H&M:n premium-malliston cashmerehuivi, jonka hankin juuri 25% alennuskoodilla. Tässä loppui huivinostolakkoni...

Finnish brand Ril's silk top (bought years ago) and H&M premium collection cashmere scarf boutgh with 25% discount. Here ended my ban to buy scarves...
 
 
 Gerry Weberin kitin värinen silkkipaita viime vuodelta ja H&M:n premium-malliston puuterinude cashmerehuivi. Ostolakko rikkoutui siis kahden huivin verran...

Gerry Weber's silk top from last summer and another H&M cashmere scarf...
 
 
 Noa Noan silkkipaita, alesta totta kai, sekä kauan himoitsemani Balmuirin cashmerehuivi, jonka blogikamuni Tickler auttoi hankkimaan suoraan Balmuirilta viime kesänä.
 
Noa Noa's silk top, from a sale, of course, and a Finnish brand Balmuir's cashmere scarf I wanted to purchase for a long time. My blogger pal Tickler finally helped me to buy it directly from Balmuir.
 
 
Englantilaisella Bodenilla on laadukkaita neuleita ja vähintään kerran kuussa alkampanjoita. Yhdestä 40% kampanjasta hankin tämän hiilenharmaan cashmereneuletakin, joka on pysynyt miltei nyppyyntymättömänä kovassakin käytössä. Villahuivin ostin Pariisista 1½ vuotta sitten.

British Boden has quality knits and at least once a month good sale campaings. This cashmere cardigan I bought with 40% discount. Wool scarf is from Paris.

8 kommenttia :

  1. Todella kauniit puserot ja huivit.

    VastaaPoista
  2. Minäkin ostin mustan h&m-huivin ja nyt huvikseni katsoin nettikauppaa - ups, kaikki ovat jo menneet tai näin luulen, koska tuotetta ei enää löydy. Hinta-laatu-suhde on mielestäni näissä huiveissa paikallaan ja meinaankin ottaa huivini ensikäyttöön tulevalla aussie-matkallani.

    t. Aikku

    ps. toivottavasti jälkitauteja ei ilmene

    VastaaPoista
  3. Hint-laatusuhde on kyllä paikallaan, harvoin cashmerea saa tähän hintaan. Nämä huivit ovat hyviä matkahuiveja, kevyitä ja pieneen tilaan pakkatuuvia, mutta lämmittävät mukavasti vaikka koneessa.

    Toivon totisesti, ettei jälkitauteja tule. Vielä yskittää ja väsyttääkin, mutta työn teko on sujunut yllättävän mukavasti. Tätä lienee liikkeellä; juuri juttelin asiakkaani kanssa, jolla oli myös ollut viikon kuumetta ja hänellä oli myös kivunnut yli 39 asteen.

    VastaaPoista
  4. Kashmir ja silkki ovat minunkin ehdottomia suosikkejani ja aikaa kestäviä hankintoja! Kiva, että voit paremmin, toivoo eräs influenssan kourissa sinnittelevä... : (

    VastaaPoista
  5. Huh huh...onneksi olet jo parantunut. Itselläni ei kuume nouse koskaan ja siksi oma sairastaminen saattaa pahimmillaan venähtää 1.5 kuukauden mittaiseksi. Koputtaa puuta - yllättävän nopeasti toivuin edellisestä taudistani....

    Kaikki paidat ja huivit ihania mutta ehdoton suosikkini on tuo Noa Noan silkkipaita....väri on NIIN keväinen!

    VastaaPoista
  6. Hihhii... Ensi esitys huiville ;). Kiva, kun pääsin toteuttamaan yhtä haavettasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tajusin tätä kirjoittaessani, etten koskaan esitellyt huivia blogissa ennen tätä. Käytössä se on ollut jatkuvasti ja on todella mieluinen!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.