Ox stew with rosemary potatoes




Pakkasessa oli vielä aiemmin hankkimaamme härän (tai naudan) luomupaistia, josta tein pataa viime viikonloppuna.
 
Tällä(kin) kertaa resepti luotiin aika lailla fiilispohjalla, mutta muistelen sen menneen kuta kuinkin näin.
 
Härkäpata
 
800 g sisä- tai ulkopaisti
1 paketti pekonia
200 g palsternakkaa
1 iso porkkana
1 tölkki säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
1 dl vettä
1 chilipaprika, siemenet poistettuna
1 valkosipulinkynsi
tuoretta rosmariinia
pippuria
suolaa
 


Rosmariiniperunat


10 pientä perunaa
valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
tuoretta rosmariinia
suolaa
pippuria
 
Kuutioi paisti, paista pekoni.
 
Laita syvän uunivuokaan lihakuutiot, pekoni, kuutioitu pasternakka, siivutettu porkkana, vesi, säilyketomaatit, murskattu valkosipuli, hienonnettu chili, pippuri, suolaa maun mukaan sekä tuoretta rossmariina. Itse lisäsin vielä hieman turkkilaista sumac-maustetta.
 
Hauduta 150 C uunissa foliolla peitetyssä (tai kannellisessa) vuoassa 3 h. Sekoita varovasti muutaman kerran.
 
Kun ruoka on ollut uunissa n. 2 h 20 min, laita toiseen vuokaan kuutioidut peruant (tai kokonaiset uudet perunat), murskattu valkosipuli, loraus öljyä, tuoretta rosmariinia, pippuria ja suolaa maun mukaan. Sekoita, laita uuniin kypsymään. Sekoita kerran kypsymisen aikana.
 

 
 We had in the freezer a piece of beef, I made a stew of it last weekend.

 
Ox stew
 
800 g beef
200 g bacon
200 g parsnip
1 large carrot
1 can of whole tomatoes
1 dl of water
1 chili pepper, deseeded
1 garlic clove
fresh rosemary
pepper
salt
 
 
Rosemary potatoes

10 small potatoes
clove of garlic
olive oil
fresh rosemary
salt
pepper
 
 
Dice the bee, fry the bacon.
Put in a deep baking dish cubed meat, bacon, diced parsnip, sliced ​​carrot, water, canned tomatoes, crushed garlic, chopped chili, pepper and salt to taste and fresh rosemary. I also added some Turkish sumac spice.
Simmer for 150 C oven covered with foil (or a lid) 3 h. Mix gently a few times.


When the stew has been in the oven for about 2 h 20 min, place in another dish diced potaoes (or whole new potatoes), crushed garlic, a splash of oil, fresh rosemary, pepper and salt to taste. Stir, roast I oven for abt 40 min. Stir once.
 

6 kommenttia :

  1. Aivan loistava ohje, täytyy kokeilla...
    Ihanaa alkavaa viikonloppua.
    XX

    VastaaPoista
  2. Makoisa ohje - täytynee kokeilla joskus!

    VastaaPoista
  3. Reseptiä voi tuunailla esim lorauksella punaviiniä ja erilaisilla yrteillä.

    VastaaPoista
  4. Todella herkullinen resepti :) nyt kun on vielä pakkaspäiviä niin nämä pataruoat maistuvat ja lämmittävät kivasti.

    VastaaPoista
  5. Oi kuinka herkullista safkaa! Todella hyvä resepti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olemme viime vuosina ryhtyneet tekemään näitä haudutettavia ruokia edullisemmista ruhon osista, häränhännät toimisivat tässä myös hyvin.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.