Pakkasessa oli vielä aiemmin hankkimaamme härän (tai naudan) luomupaistia, josta tein pataa viime viikonloppuna.
Tällä(kin) kertaa resepti luotiin aika lailla fiilispohjalla, mutta muistelen sen menneen kuta kuinkin näin.
Härkäpata
800 g sisä- tai ulkopaisti
1 paketti pekonia
200 g palsternakkaa
1 iso porkkana
1 tölkki säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
1 dl vettä
1 chilipaprika, siemenet poistettuna
1 valkosipulinkynsi
tuoretta rosmariinia
pippuria
suolaa
Rosmariiniperunat
10 pientä perunaa
valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
tuoretta rosmariinia
suolaa
pippuria
Kuutioi paisti, paista pekoni.
Laita syvän uunivuokaan lihakuutiot, pekoni, kuutioitu pasternakka, siivutettu porkkana, vesi, säilyketomaatit, murskattu valkosipuli, hienonnettu chili, pippuri, suolaa maun mukaan sekä tuoretta rossmariina. Itse lisäsin vielä hieman turkkilaista sumac-maustetta.
Hauduta 150 C uunissa foliolla peitetyssä (tai kannellisessa) vuoassa 3 h. Sekoita varovasti muutaman kerran.
Kun ruoka on ollut uunissa n. 2 h 20 min, laita toiseen vuokaan kuutioidut peruant (tai kokonaiset uudet perunat), murskattu valkosipuli, loraus öljyä, tuoretta rosmariinia, pippuria ja suolaa maun mukaan. Sekoita, laita uuniin kypsymään. Sekoita kerran kypsymisen aikana.
We had in the
freezer a piece of beef, I made a stew of it last weekend.
Ox stew
800 g beef
200 g bacon
200 g parsnip
1 large carrot
1 can of whole tomatoes
1 dl of water
1 chili pepper, deseeded
1 garlic clove
fresh rosemary
pepper
salt
Rosemary potatoes
10 small potatoes
clove of garlic
olive oil
fresh rosemary
salt
pepper
Dice the bee, fry the bacon.
Put in a deep baking dish cubed meat, bacon, diced parsnip,
sliced carrot, water, canned tomatoes, crushed garlic,
chopped chili, pepper and salt to taste and fresh rosemary. I also added some Turkish
sumac spice.
Simmer for 150 C oven covered with foil (or a lid) 3 h.
Mix gently a few times.
When the stew has been in the oven for about 2 h 20
min, place in another dish diced potaoes (or whole new potatoes), crushed
garlic, a splash of oil, fresh rosemary, pepper and salt to taste. Stir, roast I
oven for abt 40 min. Stir once.
Aivan loistava ohje, täytyy kokeilla...
VastaaPoistaIhanaa alkavaa viikonloppua.
XX
Makoisa ohje - täytynee kokeilla joskus!
VastaaPoistaReseptiä voi tuunailla esim lorauksella punaviiniä ja erilaisilla yrteillä.
VastaaPoistaTodella herkullinen resepti :) nyt kun on vielä pakkaspäiviä niin nämä pataruoat maistuvat ja lämmittävät kivasti.
VastaaPoistaOi kuinka herkullista safkaa! Todella hyvä resepti :)
VastaaPoistaOlemme viime vuosina ryhtyneet tekemään näitä haudutettavia ruokia edullisemmista ruhon osista, häränhännät toimisivat tässä myös hyvin.
Poista