Helsinki must see; Hietalahti market hall

 













 
 


Vanhan kauppahallin kauppiaat siirtyivät joitain viikkoja sitten Hietalahden halliin kauppahallin remontin ajaksi.

Lauantaina päätimme käydä katsastamassa "uuden" 110-vuotiaan hallin. Hakaniemen hallissahan asioimme melko usein, mutta "turistimaisessa" Vanhassa kauppahallissa on tullut käytyä harvemmin.

Hietalahden kauppahallissa oli lauantaina suoranainen tungos, kaupunkilaisia oli valoisassa ja tunnelmallisessa hallissa ostoksilla ja syömässä sankoin joukoin. Hallin näyttivät löytäneen nimenomaan helsinkiläiset. Turistit olivat vähemmistönä, vaikka kirpputorin auetessa keväämmällä varmaan turistitkin löytävät halliin.
 
Siippa tuntee vihanneskauppiaan, joka kertoi viikonpäivien olevan rauhallisempia, mutta lauantaiden vilkkaita. Kauppiaat tietysti toivovat, että asiakkaat löytävät halliin arkisinkin.

Hallissa oli useampikin mielenkiintoisen näköinen ruokapaikka, mutta puolilta päivin tunku oli niin kova, ettemme olisi saaneet istumapaikkaa. Päätimmekin palata halliin testaamaan ensimmäiseksi Roslundin lihan herkullisen näköisiä burgereita jokin alkuilta töiden jälkeen.

Kivaa, että kaupunki elävöityy tällä lailla, tehdään sellaista mistä kaupunkilaiset pitävät, eikä kaupunkia vain elävöitetä hengiltä liian mahtipontisilla hankkeilla. Näyttää siltä, että kaupunkiin mahtuisi jatkossa, kun Vanha kauppahalli on remontoitu, kolme kunnollista kauppahallia, joissa saa palvelua ja myyjät tuntevat tuotteensa. Helsinki on taas asteen verran hauskempi kaupunki!

Kööpenhaminan Torvehalleilla syksyllä myyjä kysyi, onko meillä mitään vastaavaa ruokapaikkojen- ja kauppojen yhdistelmää Helsingissä. Vielä marraskuussa jouduimme vastaamaan kieltävästi, mutta nyt kotikaupungistammekin löytyy helsinkiläinen versio monipuolisesta herkkuhallista.


The market hall by Market square in central Helsinki is now closed for renovation, but the stores have moved to110 years old Hietalahti market hall next to Hietalahti flea market.

We visited in Hietalahti hall on Saturday. It was packed! We talked to a vegetable vendor, who told that especially Saturdays are very good sales days.

Besides butchers, fishmongers, bakery and cheese shops, ther is a florist, chocolate shop, kitchen supply shop etc etc. There are also several little restaurants and cafes; burgers, fish sandwhiches, soups, oysters... Roslund's burgers cathced our eyes, but there was a long line, so we decided to come back some other day.

This is a must-see (and taste!) place for turists as well as for locals!




8 kommenttia :

  1. Ihana kuvia....tuli tässä nälkä kun katselin niitä. Toivotaan, että halliin löytävät ihmiset myös arkena ja varmasti elävöityy todella kun kirpputori aukeaa taas keväällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halli on auki myös sunnuntaisin kesäaikana, kun kirppiskin on auki.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos. Ostin loppusyksystä telezoomin kameraan, tämä taisi olla ensimminen kerta, kun pääsin käyttämään sitä kunnolla sisätiloissa.

      Poista
  3. Loistava paikka ja mitkä herkut...
    XX

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tainnut mistään uudesta Helsingissä ollakaan vähän aikaan näin innoissani. Kaunis vanha rakennus, jossa kivoja liikkeitä, ruokapaikkoja ja elämää.

      Poista
  4. Tuonne(kin) olisi päästävä!
    Kyllä Helsingissä olisi niin paljon kivoja paikkoja,kun vain ehtisi käymään. Nyt to-do listalla on ainakin se brunssi ja tämä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hallissa ei taideta tarjota brunssia, muutenhan ne voisi kätevästi yhdistää. Tai voihan lohikeittoa, sushia tai hampurilaista syödä brunssinakin...

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.