Viikonloppuaamiaisen kruunaa silloin tällöin itse leivottu leipä, joka on laitettu nousemaan jo myöhään edellisenä iltana. Tämä on kohotettu Siipan syntymäpäivälahjaksi antamassa kohotuskorissa.
Korileipä
Korileipä
2 dl
vettä
pussi
hiivaa
5 dl jauhoja
(josta tällä kertaa puolet
durum-jauhoja, puolet sämpyläjauhoja)
2 rl
oliiviöljyä
suolaa
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen
veteen, lisää jauhot, oliiviöljy ja suola. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa.
Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan nousta n. tunti (tai yön yli viileässä paikassa).
Muotoile taikinasta pyöreä leipä. Anna nousta korissa 30 min-1 h. Kumoa leipä uunipellille. Paista 225 asteessa n. 15 min. Voit alussa suihkauttaa uuniin vettä, jotta saat rapeakuorista leipää.
Muotoile taikinasta pyöreä leipä. Anna nousta korissa 30 min-1 h. Kumoa leipä uunipellille. Paista 225 asteessa n. 15 min. Voit alussa suihkauttaa uuniin vettä, jotta saat rapeakuorista leipää.
The king of weekend breakfast is once in a while a home made bread. This one rised in the special bread rising basket Husband gave me for birthday.
Basket bread
2 dl
water
bag of dry
yeast
5 dl flour
(half of durum flour)
2 tbsp
olive oil
salt
Mix the
yeast in warm water, add the flour, olive oil, salt and knead the dough until it
is elastic. Cover the bowl with plastic wrap and let the dough rise about an
hour (or overnight in a cool place).
Shape into
loaf, let dough rise in the basket again for 30-60 min. Tip out the loaf to oven tray. Bake at 225 C for about 15 min. You
can in the beginning spray water in the oven to get crusty bread.
Mikä sen parempi lahja puolisolle kuin rakkaudella leivottu leipä.
VastaaPoista(Mikä on kohotuskori??)
XX
Pajukori, joka näkyy viimeisessä kuvassa leivän taustalla, on nimenomaan leivän kohotukseen tarkoitettu, missä thanahsa tavallisessa hyvin jauhotetussa korissakin voisi varmaan kohottaa leipää.
VastaaPoistaTulee kivannäköistä:) Vastapaistettu ja rapea leipä kruunaa viikonloppuaamiaisen, varsinkin jos on vieraita ja syödään pitkään nautiskellen. Vaikka niinhän sitä aina sunnuntaina.
VastaaPoista