Siippa "graavasi" yhtenä iltana lohta; hän leikkeli fileen ensin siivuiksi ja oli sitten alkamassa aloittamassa suolausta, kun ehdin hätiin. Päätimme paistaa siivut nopeasti sellaisenaan rapsakoiksi ja syödä ne leivän kanssa.
Olisin halunnut annokseen muussattua avokadoa, mutta kotona olevat avokadot olivat kivikovia. (Avokadoon on tullut jonkinlainen himo nyt, sitä on ollut vähän joka ruoassa...). Sivelin leivät avokadon sijaan Pariisista tuodulla artisokkatahnalla, johon ripottelin päälle vähän tuoretta chiliä.
Tein myös Aki Wahlmanin neuvoilla tuorekelmussa uppomunia.
Ota
reilu pala tuorekelmua ja asettele se kahvikupin tai jälkiruokakulhon suuaukolle
pieneksi koloksi. Riko muna kelmupussiin ja mausta oman maun mukaan.
Sulje kelmu tiiviiksi nyytiksi. Sido nyytti kelmusta tehdyllä narulla.
Pyörittele kelmua sormissa pitkulaiseksi naruksi ja sido nyytti tiukkaan sillä.
Voit käyttää sitomiseen myös tavallista keittönarua.
Laita nyytti roikkumaan kattilan reunalle, niin että pussi uppoaa juuri ja juuri kiehuvaan veteen. Keitä noin 4 minuuttia, niin saat valuvan munan. Veden ei tarvitse kiehua kovasti. Anna sen vain poreilla hiukan.
Irrota kelmu varovasti ja nosta uppomuna tarjolle.
Laita nyytti roikkumaan kattilan reunalle, niin että pussi uppoaa juuri ja juuri kiehuvaan veteen. Keitä noin 4 minuuttia, niin saat valuvan munan. Veden ei tarvitse kiehua kovasti. Anna sen vain poreilla hiukan.
Irrota kelmu varovasti ja nosta uppomuna tarjolle.
Ne onnistuivatkin ihan hyvin kunnes asetteluvaiheessa onnistuin rikkomaan valkuaisen. Se on siis tuo epämääräinen valkoinen kasa leivän keskellä... Harjoittelua siis vielä kaivataan.
Tämä kuva oli jäänyt roikkumaan luonnoksiin pidemmäksi aikaa, valoisien iltojen lisäbonuksena on kuvausmahdollisuus luonnon valossa vähän myöhempäänkin. Tuloksena on vähän kauniimpia kuvia kuin nämä ruokapöydän tai liesituulettimen valaisimen alla otetut.
I made some
days ago salmon sandwiches of thinly sliced fast fried salmon.
I wish I could
have mashed avocado on sandwich, but the avocados we had at home were rock
hard. Instead of avocado I did spread bread with artichoke puree I bought in
Paris and sprinkled it with some fresh chilli.
I also
poached eggs in cling film;
Take a good
piece of cling film and place in it a cup. Break the egg in the cling wrap bag
and season to your taste. Close the foil tightly. Tie the bundle with a piece
of cling film.
Place the
bundle hanging on the edge of the kettle, so that the bag will be just covered
with boiling water. Cook for about 4 minutes. The water does not need to boil
hard. Just let it simmer a bit.
Remove the
foil and gently lift the poached egg out.
I succeeded
in this quite well until the layout stage, then managed to break the egg white.
Training is still needed.
I like long light evenings we finally have now after long winter. As
added bonus food photography in natural light in late hours results to nicer
pictures than the ones taken under dining table or kitchen hood.
Nyt tuli nälkä...!
VastaaPoistaOh wow, they look just amazing! ;) You made me hungry, haha.
VastaaPoistahttp://50mmodreams.blogspot.com
Mitenköhän minun juuri nyt alkoi tehdä ihan älyttömästi mieli graavattua lohta....varmaan oli hyvää :)
VastaaPoista