Hidden Helsinki; sweet cakes and rare flowers

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sain kutsun tutustumaan Kumpulan kasvitieteelliseen puutarhaan ja siellä sijaitsevaan kahvila Lineeaan. Kumpulan kartanon mailla oleva puutarha on auki kuudetta kesää ti-su  klo 11-18. Aikuisten pääsyliput puutarhaan maksavat 5€, kausilippu 18€. Navigaattorilla puutarhalle suunnistaessa kannattaa osoitteeksi asettaa Hämeentie 105.

 Kumpula oli aiemmin tuikituntematonta syntyperäiselle helsinkiläiselle, mutta ihastuin puutarhaan jossa kasvit on ryhmitelty kasvimaantieteellisesti. Harmittavasti sattui lomaviikon sateisin päivä, mutta toisaalta puutarha tuoksui ihastuttavalta sateessa ja satakielet lauloivat korvia huumaavasti viereisessä metsässä kun lähdin pienelle tutustumiskierrokselle puutarhurin kanssa.

Lineean terassilla on lämpiminä kesäpäivinä mukava siemailla kahvia puutarhaa katsellen ja nauttia suureksi osaksi luomua olevista herkuista. Kaikki tarjottavat tehdään alusta alkaen itse saman omistajan läheisessä Kapusiini-kahvilassa. Maistelin mahtavan hyvää parmesan-kesäkurpitsapiirakkaa, mm. omenasta, taatelista ja appelsiineista tehtyä raikasta raakaravintokakkua ja mehevää mustikka-kardemummaleivosta.



I was invited to visit Kumpula botanical garden and garden's Cafe Lineea.  The botanical garden is located on old  Kumpula manor house grounds. It's open from Tuesday to Sunday from 11 am to 6 pm. Admission for adults is 5€ pp.

Even though I am born and raised in Helsinki, Kumpula area was previosly totally unknown to me. It was a shame it happened to be a rainy day, but on the other hand there was a beautiful scent of flowers and the nightingales were singing.

On cafe terrace it is nice to sit on warm summer days and look at the gardens while enjoyin mostly ecological goodies made at the owner's second, nearby cafe. I tasted juicy zucchini parmesan pie, raw food cake made of apples, orange and dates and blueberry cake, all very tasty.

4 kommenttia :

  1. Mäkin sain tänne kutsun, mutta samalle päivälle oli jo muuta ohjelmaa.. Olisipa ollut hauska törmätä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikalla oli kourallinen toimittajia, minä ainoana bloggaajana Ehkä olet saanut kutsun Happy Joe-tapahtumaan ensi viikolla?

      Lomaviikolla ehdin päivällä tuonne, muutamia mielenkiintoisia tapahtumia on mennytmnee välillä ohi, kun työt ikävästi ovat blogitapahtumien esteenä...

      Poista
  2. Puutarhat ovat heikkouteni joten kiitos kun muistutit Kumpulasta! Täytyykin suunnata sinne joku päivä. Ihanan herkullisia leivonnaisia...nams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä puutarha ja itse asiassa koko Kumpula oli minulle täysin tuntematon aiemmin. Kiertelin lähikortteleissakin ja napsin muutamia kuvia, joista postaan myöhemmin. Harmittavasti vain satoi aika lailla, muuten olisin kierrellyt varmaan pidempäänkin.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.