Spring lamb roast beef

 
 


Nämä kuvat unohtuivat luonnoskansioon, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan...

 Hullujen päivien viime metreiltä kotiutui edullisesti tuoretta uusi-seelantilaista karitsan paahtopaistia, pari palasta paistettiin saman iltana ja tarjottiin peston sekä viikuna-verkkomeloni-briesalaatin kera. Paistille ei tehty sen kummempaa; ruskistin sen pannulla, maustoin suolalla ja pippurilla ja kypsensin 150 C uunissa kunnes lihalämpömittari osoitti 50 astetta. Vetäytyessäänhän liha kypsyy vielä ja paisti oli vain hennosti punertavaa, olisin voinut ottaa sen pari minuuttia aiemminkin uunista. Lopputulos oli kuitenkin todella pehmeää ja maukastakin. Osa ostoksesta meni pakkaseen myöhempää valmistusta odottelemaan. Siitä valmistui 5:2 "paastopäivän" illallinen, josta lisää ensi viikolla.

I forgot these photos in my draft folder for a while...

Spring lamb (browned lightly and cooekd in 150 C oven until inner temperature was 50 C degrees. Served with fresh figs, cantaloupe, brie and pesto. A simple, fast and beautiful dinner.



4 kommenttia :

  1. Oi kuinka herkullisen näköistä!!

    VastaaPoista
  2. in one post you call a sheep "cutie", post pictures of it, tell a touching story, and in the next one you are eating its slaughtered child. wow. that beats a lot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Even if I am a mixed eater, I eat vegetables am meat, doesn't mean I couldn't love my inlaw's pets. The meat I ate was from New Zealand, not one of the pet sheeps.

      I, like most carnivores think ethics of meat eating and try to have lots of vegetables in my diet, but enjoy meat in my dinner once in a while.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.