About flavours and scents

 
Olen tainnut aiempina vuosina kertoa, kuinka meillä on tapana jakaa pieniä juhannuslahjoja.

Sain Docendo-kustantamolta luettavaksi Pienen tuoksu- & makukirjan. Tämä viihdyttävä tietokirja
voisi olla sopiva juhannus- tai mökkilahja vaikkapa ruoasta ja juomasta kiinnostuneille. Kirja on helppolukuinen ja lyhyet yhteen alueeseen keskittyvät luvut sopivat vaikka riippukeinussa lueskeltaviksi.
 
Tunnustettu tuoksututkija Hans Hatt ja tiedetoimittaja Regine Dee vievät kiinnostavasti tuoksujen ja makujen maailmaan.
 
Tuoksut määrittävät elämäämme, tapojamme ja mieltymyksiämme. Tuoksuilla manipuloidaan ja houkutellaan, mutta myös torjutaan. Hienhajuista useimmat meistä karttavat, mutta vaniljalta tuoksahtava vetää puoleensa. Tuoksuilla virkistetään ja rentoutetaan. Tietyt tuoksut saavata meidät jopa vaikuttamaan hoikemmilta kuin olemmekaan!
 
Tutut hajut ja tuoksut voivat viedä meidät silmänräpäyksessä kaukaisiin paikkoihin ja tunnelmiin vuosien takaa. Kirja selvittää myös hajumuistia.

Kirja lupaa myös koulia lukijastaan viinituntijan, tosin parhaimpaan tulokseen pääsee sitoutumalla vain yhteen viiniin kolmeksi kuukaudeksi!

I received a scientific, but entertaining book of flavours and scents from the publisher. Unfortunately I don't believe this book is translated in English, but you can read more avout ti in English here.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.